Is het normaal dat een kunststofvoordeur van Schüco met dit weer klemt?

Het valt mij op dat de kunststofvoordeur klemt als de zon erop staat. Is dit niet het geval, dan klemt hij niet. Is het raadzaam de leverancier om advies te vragen? De deur is 4,5 jaar oud.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is zeker mogelijk door uitzetting bij hoge temperaturen. Ik zou zeker de plaatser van die deur oproepen want hij is de schuldige en niet de leverancier, tenzij hij die ook geplaatst heeft. Er is namelijk geen rekening gehouden met een minimum speling die rekening houdt met opwarming.

Nee, dat is niet normaal. Elkdeur moet een normale uitzettingtolerantie kunnen verdragen. Deuren horen niet te klemmen, niet bij vochtig weer, niet bij droog weer. Contact opnemen met leverancier lijkt mij raadzaam!

Helaas, ja. Mijn voordeur klemt ook als de zon er op staat te schijnen. Een kunststof deur heeft een metalen frame, en metaal zet nou eenmaal uit als het warmer wordt.

Het hoort niet, echter kan wel voorkomen. Simpel op te lossen door de monteur die de deur simpel iets kan stellen waardoor het probleem is opgelost. Ik heb er zelf ook last van. Tip vraag de monteur duidelijk uit te leggen wat hij doet, kan je het de volgende keer zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100