Recht van overpad in trappenhuis en mag degene die recht van overpad eisen dat trappenhuis leeg is ?

Even uitleggen :

Ik woon samen met me boven buurvrouw in een trappenhuis. Wij huren van mijn huisbaas. Dat is etage 2 en 3. Onder mij wonen nieuwe buren die hun etage hebben gekocht op de 1e etage. En ze hebben daarbij een berging op de zolder boven 3 hoog gekocht. Zij zitten samen met de begane grond en mijn huisbaas in vve. Nu hebben ze van 1 hoog die eigen voordeur hebben via me huisbaas laten weten dat het trappenhuis leeg moet zijn. Volgens mij hebben ze toch alleen recht van overpad ? En bepalen zij toch niet wat 2 en 3 hoog neerzetten in het trappenhuis ? Of valt dat ook de vwe ?

Toegevoegd na 10 minuten:
Ik heb wat spullen staan omdat ik de berging en zolder kamer aan opruimen ben. Maar het gaat om dat ik wil weten of degene van 1 hoog wat daar over te zeggen heeft. Ik dacht alleen me huisbaas omdat mijn huisbaas heeft. 1 hoog heeft eigen trap en voordeur en alleen een berging daar. Via de vwe zijn wel samen aansprakelijk met begane grond voor de buitenkant pand maar toch niet voor trappenhuis want dat is de ingang van 2 en 3 hoog.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een trappenhuis is geen opslagplaats natuurlijk, maar wat bloemetjes of een boompje moet geen probleem zijn. Een fiets wordt al wat discutabeler. Wat heb je er allemaal staan?

De gang en de trappen horen vrij te zijn het is een originele vlucht weg en toegangsweg tot een anders zijn bezit of het nu gehuurd is of gekocht. Het trappenhuis is gezamenlijk bezit.

In trappenhuizen mag nooit iets staan, nergens.

Bronnen:
http://www.staalsupport.nl/zoeken-detail.a...

Zo als jij het toelicht, is het voor tijdelijk dus moeten ze niet zeuren. Je kunt er geen bekeuring voor krijgen. Als het voor langere tijd is kan het wel bezwaarlijk worden voor mensen die er langs moeten. Maar als je het walletje bij het schuurtje houdt moeten ze niet zeuren. In overleg zal het wel op te lossen zijn.

Het trappenhuis valt onder de VVE en daar mag nooit wat staan tenzij de VVE het gedoogt. Jouw huurhuis valt onder de verplichtingen die de huisbaas deelt met de andere leden van de VVE. Die nieuwe mensen op zich hebben jou niets voor te schrijven; dat hoort de VVE te doen. Je zegt dat er geen huishoudelijk regelement bestaat. De VVE blijft daar dus in gebreke want dat horen ze wettelijk gezien wel te hebben. Daar zou je werk van kunnen maken, maar je wilt zelf niet dat het er komt dus dat is geen optie. Zeg maar tegen je huisbaas dat de VVE jou moet benaderen als jij buiten je boekje gaat en niet de nieuwe bewoners. In afwachting daarvan opschieten met opruimen zodat ze geen poot hebben om op te staan. VVE is wel aansprakelijk voor het trappenhuis want het onderhoud of de renovatie daarvan valt onder hun, dus zij dragen de kosten van een en ander. Van ons appartementencomplex is 1 flat verhuurd en de eigenaar woont elders. Op de jaarvergadering van de VVE komt die eigenaar ook want is nog steeds verantwoordelijk voor die flat en medeverantwoordelijk voor de lift, de berging, de galerijen en het trappenhuis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100