Muizenverjager mbv hoog geluid. Is er iemand die een apparaat heeft dat echt werkt? bestaat dat? Welk merk?

Er is een vraag gesteld die er op lijkt, maar die ging alleen om ervaringen in t algemeen, ik zoek mensen die
positieve ervaringen met geluidverjagers hebben. Met naam van het produkt,zodat ik er 1 kan kopen die echt werkt.

Svp geen andere tips (die heb ik al volop gevonden....(of evt bij reacties, zodat de vraag niet beantwoord lijkt met iets anders dan de naam van een goed werkend produkt:-) Dank!

Toegevoegd na 18 minuten:
Het gaat om een volkstuinhuis, met bijv meubelen erin. Misschien werken ze alleen in lege ruimtes?

Toegevoegd na 35 minuten:
Alle kieren en gaten groter dan een rijstkorrel zijn gedicht. Gisteren zijn 2 muizen door 2 katten opgegeten (voor t eerst, vangen normaal helaas alleen buiten muzien) en 1 heb ik naar buiten kunnen jagen, maar zag er net weer 1 lopen. Heb 10 veervallen (inderdaad snel dood, sneller dan door kat: 1/2 seconde tegen 30 seconden) geplaatst en blijf deze plaatsen: appel, brood, pindakaas, zoetigheid en koop nog wat spek. Zouden t best helpen.
Jammer dat verjagers niet helpen, plagen voorkomen:-(

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat werkt echt. MAAR alleen als je het exact toepast zoals op de beschrijving staat. Daar staat bijvoorbeeld precies in welke richting zo'n ding moet wijzen, dat er geen obstakels mogen staan en wat het bereik is. Voor sommige ruimtes heb je dus meerdere van dat soort apparaten nodig. Omdat het in de praktijk vaak lastig is om die apparaten precies goed op te stellen, valt de werking in het echt dus vaak erg tegen. Daarom zul je ook vaak horen beweren dat die apparaten niet werken. Maar dat ligt dus meestal aan verkeerd gebruik. Toegevoegd na 3 minuten: Ik heb je overigens van het merk Weitech. Toegevoegd na 3 minuten: Ik heb *ZE* overigens van het merk Weitech.

Bronnen:
http://www.weitech.com/nl/weitech-ultrason...

Wat Bamibal schrijft daar boven klopt helemaal. Ik heb daar heel veel ervaring mee! Een goed afgesteld apparaat kan prima werken, echter is in de 'real world' zo'n apparaat haast niet te gebruiken zoals het bedoeld is, omdat je vrijwel altijd zit met de beperkingen van hoe je ruimte ingedeeld is, opslag van spullen, dode hoeken, enz. Mijn advies: vergeet de lokdozen, de verjagers, en al die troep en maak de ruimte ontoegankelijk voor muizen: gaten vullen, tochtstrip onder de deuren, hor voor de ramen, kiertjes dichten, enz. Als de muizen al binnen zitten, moet je die natuurlijk eerst zien te vangen, maar niets werkt beter dan de toegang van buitenaf weigeren en je ruimte opgeruimd te houden zodat het geen "open restaurant" voor muizen wordt. Het vangen van levende muizen gaat het beste met zo'n ouderwetse muizenval met een springveer, en als lokaas een klein stukje geurig vers fruit (peer, mango, appel...) Is ook diervriendelijk omdat de muis het geluid van het dichtklappende veertje niet eens hoort, bij wijze van spreken. Moet je wel regelmatig de dode muizen verwijderen. Hoe ik dit allemaal zo zeker weet? Ik ben inspecteur van de VWA, en heb dus alle denkbare technieken ooit een keer gezien. Succes met muizen vangen!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100