Waarom zou een Pimpelmees de invliegopening van onze nieuwe mezenkast willen 'verbouwen'?

Onze vleermuiskast werd (na jaren) nog niet bewoond door vleermuizen, maar er zat laatst wel een Pimpelmees aan de binnenkant in te 'hakken'. We hebben de de kast vervangen door een echt mezenkastje. Binnen een dag was 'Pimpel' terug en nu zit hij/zij als het even kan in de invliegopening, met het kopje naar buiten, in het hout rondom het gat te hakken (als ware het een Specht), de splinters vliegen er van af. Er wordt ook nestmateriaal aangevoerd, dus 't bevalt kennelijk toch wel. Is dit 'normaal' ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, elke mees past zijn huisje aan door hakken. Het zijn eigenlijk holenbroeders en dus hakken ze zelf hun hol. Nu er houten nestkasten zijn hakken ze nog steeds. Of het nu een vleermuiskastje is of een gewoon vogelhuisje , maakt niets uit. Onze mees hakt al vanaf september en onlangs deed hij het nog. Nu is ie klaar en vliegt hij mosjes en haartjes en wolletjes binnen. Normaal dus. Leuk dat je kast bewoond wordt!Succes met het broedsel....

Ja hoor, heel normaal. De mees vindt de invliegopening niet groot genoeg, dus maakt die hem even wat groter. is geen probleem!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100