Moeten de radiatoren zowel 's achts als overdags overal open zijn, dus ook op de slaapkamers?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Overdag is dat niet nodig. Dan is het beneden toch wel lekker warm en kan je boven even goed luchten. Voor de nacht is dat iets anders. Nu het zo hard vriest 's-nachts, heb ik nog steeds in de huiskamer de thermostaat op 15 graden, maar wel alle radiatoren in het hele huis open. Zo blijft er een circulatie van warm water door het huis lopen en kan er nergens een radiator bevriezen, zelfs niet waar het raam open staat.

Nee,dit hoeft zeker niet,tenzij er kans is dat het eventueel op sommige plaatsen zou binnenvriezen.

nee, niet alle radiatoren hoeven altijd open te staan. maar met dit vries weer is het wel verstandig radiatoren die op een koude plaats staan (schuur bijkeuken of garage) een heel klein stukje open te zetten om bevriezen te voorkomen.

Om evt bevriezing te voorkomen lijkt het mij verstandig om ze in ieder geval een klein stukje open te laten staan. En om het op je slaapkamer een beetje aangenaam te hebben, zeker doen.

In de ruimte waar de thermostaat staat moeten de radiators open blijven. Je mag er zelfs geen thermostaatkranen opzetten. In alle andere ruimtes mag je ze naar believen open en dicht zetten.

Ze hoeven niet open te staan behalve in de ruimte waar de thermostaat zit, het beste is de rest te voorzien van thermostaat knoppen, dan kunnen ze nooit bevriezen. Verder wel beetje open als er kans is op bevriezen. Check ook of de CV pomp op winterstand staat, d.w.z. dat hij door blijft draaien ook als er geen warmte gevraagd word, dit ook i.v.m. vast vriezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100