Weet iemand hoe ik kleine beschadigingen weg kan 'poetsen' van plexiglas?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Klinkt gek,gewoon met een beetje tandpasta. Kost niks,en het beschadigd helemaal niks. Op een tandenborstel doen en en voorzichtig uitpoetsen.

kleine beschadigingen kan je met een polijstkop op bv een boormachine weg polijsten.

Plexiglas is krasgevoelig en zodoende kan het voorkomen dat u, in de loop der jaren op een gegeven moment een storend krasje op uw afbeelding aantreft. Xerapol krasverwijderaar biedt een eenvoudige oplossing voor dit probleem. Met deze speciale polijstpasta kan de gebruiker zelf krassen snel en voordelig verwijderen. Het plexiglas glanst dan weer als nieuw! De toepassing: zorg voor krasvrije schone doeken (bijvoorbeeld nieuwe microvezeldoeken of een dot watten) en begin met het reinigen van het oppervlak (alcohol / spiritus), breng daarna een beetje pasta aan. Met de zachte schone krasvrije doek de bekraste delen 2-3 minuten onder flinke druk polijsten. Bij diepe krassen toepassing meerdere keren herhalen. Dat wat achterblijft verwijderen. Het middel is: gifvrij wateroplosbaar gemakkelijk afwasbaar geschikt voor polijstmachines De werking: de kunststof lost een beetje op en wordt met zeer fijn slijpdeeltjes geslepen. De storende kanten van de krassen worden afgerond en de basis van de gleuf wordt opgevuld. Het oppervlak wordt daardoor weer glad en glanzend. Toegevoegd na 28 seconden: http://www.plexiphoto.com/krasverwijderaar.html

Als ik een gezaagde ( en wit geworden) zijkant van dik plexiglas weer doorzichtig en mooi wil krijgen, doe ik dat met een brander. Dit werkt ook op oppervlakte beschadigingen. De brander snel heen en weer bewegen over het te bewerken oppervlak en het "smelt" langzaam weer tot1 geheel. Werkt heel goed, echter wel zorgen dat je de brander niet stil houdt want dan heb je een smeltplek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100