Waar kan ik vinden wat ik allemaal nodig heb als ik het huis uit ga?

Ik ga binnenkort het huis uit. Ik woon nu bij m'n moeder, en ga rond 1 december verhuizen. wat moet ik allemaal aanschaffen voor mijn nieuwe huis? Ik ga in een groot koophuis wonen samen met een vriendin. Wat heb ik allemaal nodig qua spullen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die lijst is echt te lang om hier op te sommen. Hier krijg je een idee wat je allemaal meteen nodig hebt, en waar je even mee kan wachten: http://huis-en-tuin.infonu.nl/diversen/138-handig-als-je-uit-huis-gaat-een-uitzetlijst.html

Je hebt helemaal niets nodig qua spullen. Als je een slaapmatje hebt en een deken of slaapzak en wat te eten, dan heb je genoeg. Misschien vind je gordijnen voor de ramen fijn: dan koop je die. Misschien wil je zelf koken: dan heb je een gasfornuis nodig en wat pannen en eetgerei: dan koop je dat. En zo gaat het met alles. "Nodig" is bijna niks. "Wenselijk" kan heel veel zijn. Maar het meeste hoeft niet meteen. Of niet nieuw.

Wat je nodig hebt hangt heel erg af van jouw persoonlijke wensen en je plannen. Ga je bijvoorbeeld zelf koken? Het kan een goed idee zijn om eens bij IKEA te gaan kijken. Naast meubels hebben ze daar ook allerlei aardige woonideeën en startpakketten met serviesgoed en keukengerei.

Je weet toch wat er allemaal ongeveer in een gemiddeld huis staat aan noodzakelijkheden ? Dat heb je dus sowieso nodig . Loop anders de Gouden Kampeerregels (Scouting) nog eens af, en kijk waar de gaten zitten : Kan ik slapen ? (Bed en toebehoren) Kan ik mezelf verzorgen ? (handdoeken, toiletaccesoires etc) Kan ik eten & drinken ? (eet- en kookgerei en gelegenheid en gereedschap plus plaats om te eten) Kan ik me ontspannen ? (televisie, computer) En voor een huis komt daar bij : kan ik al mijn -toekomstige- spullen kwijt ? (kasten). Ik hoop dat je een deel van je budget bewaard hebt, want in een groot huis gaan VEEL spullen. Vraag je echter wel af of je ze allemaal (acuut) nodig hebt, en begin desnoods met afdankertjes en tweedehandsjes, zodat je stap vor stap je huis kunt inrichten zoals jullie willen / mooi vinden, en je niet je hele startkapitaal in relatief dure nieuwe spullen stopt die niet precies zijn wat je wilt danwel niet van de kwaliteit die je wilt. En je zult ook moeten schilderen, behangen en vloeren leggen ; ook daar gaat een lieve duit in zitten en dat is veel moeilijker ' op een kopie' te realiseren. Met alleen een bed, een pan, een koekenpan, twee borden en twee koffiemokken en bestek kom je een heel eind, maar dat blijft niet lang romantisch. Echter, je moet ook niet de illusie hebben dat jullie kunnen beginnen op het punt waar je ouders na 25 jaar huwelijk geëindigd zijn ; dat is een denkfout die helaas veel jonge mensen tegenwoordig maken, en de oorzaak van veel financiële problemen bij jonggehuwden. Heel wat mensen van mijn generatie en daarvoor zijn begonnen met sinaasappelkistjes en spullen van de kraak, en hebben dat langzaam uitgebouwd. Bovendien spaarden ze vaak ook nog voor (een deel van de) 'uitzet'. Maar als je ' binnenkort' het huis uit gaat, ben je daar een beetje laat mee. Hopelijk heeft je vriendin een wat vooruitziender blik gehad.

denk niet alleen aan spullen maar ook aan verzekeringen enzo hier kun je voor kijken bij nibudjong .nl of vraag eens aan je moeder of ze je kan helpen met uitzoeken wat je allemaal nodig hebt en moet doen voor als je op jezelf gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100