Wie weet er goed isolatiemateriaal om de kruipruimte te isoleren, waar ratten en muizen niet aan knagen of nesten in maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Glaswol, dat jeukt enorm. Bij dieren ook denk ik.

Volgens mij komen ze niet door purschuim heen. Toen ik in een studentenkamer woonde waren daar heel veel muizen en heb ik alle gaten hiermee gedicht. Het knagen hield toen wel op. Maar een hele kruipruimte kan je er niet mee vullen, wel alle gaten en kieren. Als de kruipruimte luchtgaten bevat moet je die niet dichtstoppen, maar er metalen roosters tegen plaatsen.

Wanneer het een wat oudere woning betreft zal je in de kruipruimte tegen balken en daarboven planken aankijken. Deze is goed te isoleren met pus schuim platen. De platen op maat snijden (iets kleiner dan de ruimte tussen de balken) en vastspijkeren. Dan de naden af-vullen met pur schuim. Zo zit het zaakje goed vast en je krijgt gene last van ongedierte en tevens is je vloer nu goed geïsoleerd. Pur schuim platen worden ook regelmatig tweedehands aangeboden op internet. Dit scheelt veel in de aanschaf kosten.

Behalve piepschuim kan je ook gewoon schelpen storten, isoleert ook en geen knaagdier houd daarvan

Je kan een zwevend speciaal soort aluminium componenten onder je vloer hangen. Deze isoleren door middel van stilstaande lucht. En het folie zal door ongedierte niet aangevreet worden

Schelpen is de makkelijkste methode! Hangende folie dekens werkt het beste. Aangezien bijna elke betonnen begane grond vloer isoaltie al heeft, weet ik voor 99% zeker dat je een houten vloer hebt. Een goede manier om te isoleren is glaswol platen tussen de balken in plakken. Nog een tip: Google op na-isolatie houten vloer en let op RC waarden! Des te hoger, des te beter het isoleert. Btw maak je niet druk om ratten, alleen als je piepschuim gebruikt kan je last hebben dat ze het slopen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100