Problemen met mijn cv. Wel warm water. Na het douchen slaat de verwarming even aan. Maar na verloop van tijd gaat de cv toch weer uit. Wat nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kan zijn dat je retourwater (wordt rondgepompt) een te hoge temperatuur heeft. De ketel/boiler etc. stopt dan met opwarmen omdat het toch geen nut heeft. Echter, de thermostaat geeft al die tijd een signaal af dat het in de ruimte (waar deze hangt) te koud is en zal dan ook weer moeten aanslaan. Kan dus thermostaat probleem zijn, een foute aansluiting (verwarming gaat aan als je doucht) of je ketel heeft problemen. Voor de rest wat weinig info om verder zinnig ideeen te kunnen ventileren :) Toegevoegd na 2 minuten: OF natuurlijk het waterniveau, maar dat was hierboven al aangegeven ... Toegevoegd na 2 minuten: OF natuurlijk het waterniveau, maar dat was hierboven al aangegeven ...

Twee mogelijkheden: 1: Je probeert er zelf achter te komen wat er aan de hand is. In dit geval schat ik de kans hoog dat als je op de drukmeter van de cv kijkt, de waterdruk te laag blijkt. Bijvullen met de tuinslang en je probleem is opgelost. 2: Je belt morgenochtend een CV-mannetje (installatiemonteur), die komt morgenmiddag langs en met een beetje geluk ben je voor een paar tientjes van je probleem af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100