Kan ik de makelaar aansprakelijk stellen?

Sinds juli dit jaar ben ik via een vastgoedkantoor aan een leuke huurwoning gekomen in een groot complex wat vroeger een seniorenflat was. Dit ben ik helemaal gaan opknappen; Laminaat erin gelegd, muren geschilderd, voor 3000 euro aan meubels etc. gekocht. Nu kreeg ik vandaag een brief van de gemeente met de mededeling dat het complex weer verbouwd wordt, zodat het geschikt wordt voor ouderen. Oftewel ik moet er over een tijdje weer uit. Dit kan ik nu helemaal niet gebruiken ivm ziekte van mijn moeder en al genoeg stress. Dus ik wil ze graag aansprakelijk stellen voor kosten etc. Kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe kunnen ze je er niet zomaar uitzetten, maar waarschijnlijk heb je een overeenkomst getekend waarin staat dat dat wél kan. En in dat geval is het jammer maar helaas.

ALS het al bekend was toen jij je contract aanging EN je makelaar dit ook had moeten / kunnen weten EN ze verzuimd hebben jou hierover te informeren EN er in de kleine lettertjes van je contract niets over staat, dan ja. In alle andere gevallen het het -hoe zuur het ook lijkt- niet.

Als je moet verhuizen van de gemeente heb je recht op verhuis vergoeding, ik meen een bedrag van 5000 euro, maar als de makelaar het wist en je zou het daardoor nietkrijgen sta je wel in je recht met een advocaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100