Hoe kan je erachter komen of er een muis in je huis is?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik bedoel een muis als knaagdier ( en geen computer muis)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

zet maar een schoteltje met meel klaar of een stukje kaas.

je kan ze soms horen lopen Je vind kleine zwarte drolletjes in kasten / hoekjes

Er zijn en aantal specifieke kenmerken die erop duiden dat er muizen in huis zijn. -Vooral op plaatsen waar muizen vaak komen zijn muizenkeutels te vinden. In de keuken en langs plinten omdat ze vaak vlak langs de muur lopen. -Muizen maken een soort krassend geluid. Dit geluid is vaak te horen uit plafonds en muren. -Muizen laten een hele specifieke geur achter die goed te ruiken is als je erbij in de buurt komt. Het ruikt naar een combinatie van muskus en ammoniak. In kleinere ruimtes is deze geur niet te missen. -Schade aan meubilair of andere zaken in huis duiden ook op de aanwezigheid van muizen. -Wanneer er aan uw meubilair is geknaagd is de kans groot dat dit materiaal wordt gebruikt voor het maken van een nest. Muizennesten zijn vaak te vinden op goed beschutte plekjes zoals achter de lekkere warme koelkast.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/insecten-e...

Leg wat muizengif / stukjes eten in de hoekjes en als het weg is heb je vast een muis. Had in het andere huis ooit eens een schaaltje muizengif neergezet ging boodschappen doen. Kwam thuis en heel het schaaltje was leeg. Toen had ik heel veel muisjes...

Muizenval neer zetten en pindakaas er op smeren GEEN kaas! Dat vinden ze minder lekker!!

Ik heb jarenlang vogels gekweekt in een grote schuur, en ik rook het meteen als er muizen waren. De stank van muizenpis is een vreselijke lucht! Het antwoord is dus: je ruikt het absoluut! (als er niks met je reukvermogen aan de hand is natuurlijk) Natuurlijk kun je, is al genoemd, ook muizenontlasting zien liggen. Zie je ineens her en der isolatiemateriaal op de grond liggen, is het aannemelijk dat er muizen in het isolatiemateriaal aan het nestelen zijn. Tot slot kun je ook aan elektriciteitskabels zien, of er muizen aan geknaagd hebben.

Als je bij je kat zowel aan de voorkant als aan de achterkant een staart ziet.

Wij hadden ook een muis in huis en toen vonden we kapotte rijst doosjes, drolletjes e.d. als je denkt te weten waar het muizenholletje is zet daar dan een muizenval neer en een paar dagen later kan die de kaas(of iets anders)niet weerstaan en is ie gevangen. Als u geen muizenklem wil dan kan u een hokje of een doosje nemen waar hij wel in kan maar niet eruit! Succes met de muizenjacht Toegevoegd na 2 minuten: pindakaas is beter maar pindakaas op de kaas is het beste

Muizen in huis hebben kan een nachtmerrie zijn. Omdat muizen zich erg snel voortplanten, loop je de kans op een enorme plaag als je er niet snel bij bent. Vooral zolders zijn een prima locatie voor deze beestjes. Herkennen dat je muizen in huis hebt, is dan ook belangrijk. Maar hoe herken je ze? Het kan natuurlijk dat je de muizen op zolder hoort lopen, maar je kunt muizen ook herkennen aan hun uitwerpselen. De uitwerpselen van muizen zijn dun en langwerpig en hebben een puntig eind. De uitwerpselen zijn ongeveer 5 mm lang. tevens ruik je vaak een ammoniak achtige penetrante geur, tref je snippers papier aan ? Hoor je nagels krabben als het in de avond stil is ? Uit voorzorg kun je wel wat vergif kopen en dat op plaatsen neerzetten waarvan je weet of vermoedt dat het looproutes van muizen zijn. Muizen moeten meerdere malen van het gif eten om eraan dood te gaan. Vul het gif bij totdat je waarneemt dat er niet meer van gegeten wordt.

Bronnen:
www.ongedierte-vrij.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100