Bestaat er een brandertje om thuis te gebruiken met waterstofgas?

Ik ben bezig mat graveren in o.a. plexiglas, dat gaat prima maar de rand van het plaatje plexiglas krijg ik niet mooi glad.
Er bestaat een methode om dit te doen met een gasbrandertje op waterstofgas, vanwege de hoge temperatuur.
Mijn vraag is eigenlijk is zoiets ook beschikbaar voor thuisgebruik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik doe dit zelf met een gewone soldeer brander. Met snelle heen en weer gaande bewegingen langs de rand gaan totdat deze weer mooi glad samen vloeit. Niet moeilijk maar gewoon een handigheidje dat je even moet proberen op een stukje afval

Juweliers gebruiken voor precisie werk een waterstofbrander van Aquarius. Dat Soldeerstation werkt onafhankelijk van gasflessen of drukflessen. Het apparaat maakt zelf het gas aan doormiddel van een elektrolyse uit water. (tijdens een chemisch proces in het station wordt uit water door middel van een lage spanning en een hoge stroom bij de kathode waterstof en bij de anode zuurstof geproduceerd. De waterstofbranders van Aquarius zijn o.a. verkrijgbaar via Holland Star Import. Er zijn wellicht nog meer producenten die waterstofbranders produceren en misschien kun je er 2ehands ook een aanschaffen.

Bronnen:
http://www.immersion.nl/koolwaterstofbrand...

Er zijn brandertjes in de handel met een hete vlam , net zoiets als een stormaansteker. Onderstaande link geeft een voorbeeld. http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_nl3/~flN0YXRlPTc0MjYzNzMxNA==?direkt_aufriss_area=SHOP_AREA_17583&~template=PCAT_AREA_S_browse&p_page_to_display=&catalogs_sub_id=sub5&aktiv=5&navi=oben_2 Toegevoegd na 1 minuut: Even scrollen....

Ja ik heb zelf zo'n ding uit de graaibak van Kijkshop gevist en kostte een tientje. Wel moet je nog een busje aanstekergas bijkopen en nog vullen. Volgens mij ligt alles gewoon op de zaterdagse pleinmarkt bij van diezelfden die videokabels, stekkers en sleutels verkopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100