Hoe krijg ik duiven weg van me franse balkon?

Wat maken die beesten een lawaai.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wegjagen.... gewoon naar buiten lopen

Gooi wat (oud) brood van uw balkon af, dan zullen ze er vast wel achter aan vliegen.

Je kunt van die balkonmolentjes op de balustrade bevestigen. Misschien blijven ze dan weg.

Je kunt een nepkraai kopen en op je balkon bevestigen. Die hoor je niet, en houdt de duiven op afstand. Maar als ze ook nog eens de boel onderkakken, kun je contact opnemen met de ongediertenbestrijding van de GG&GD, die schijnen een soort lijm te hebben dat je op rand van je balkon kunt smeren waardoor de duiven op afstand blijven.

Als je nog oude cassettebandjes hebt zoals video of normale cassette, knip je het lint kapot. Je pakt een paar strepen ervanaf en deze hang je op. Door de glinstering van het licht en continue beweging door de wind zullen duiven wegblijven.

Duiven wegjagen helpt maar heel even. De enige mogelijkheid is om duivenpinnen aan te brengen, net als in steden gebeurd op gebouwen. De kosten zijn ongeveer 5 euro per meter een een diervriendelijk manier om te zorgen dat de duiven geen zin hebben om jouw balkon te gebruiken als verzamel en schuilplaats. Naast de geluidsoverlast poepen ze het balkon ook onder. Toegevoegd na 50 seconden: Ik denk dat duivenpinnen goed werken omdat de gemeente deze ook gebruiken.

Bronnen:
eigen ervaring op vorige woning
http://www.duivenpinnenwinkel.nl/

Je kan van alles doen, maar die beesten zijn het na 1 dag gewend. Dus moet je elke keer wat nieuws proberen. Een namaak uil plaatsen, pinnen zetten, peper strooien, cd's hangen, ballonnen hangen, roofvogel geluid, een dode duif ophangen. Met een katapult ze weg schieten, het is een fulltime job om die duiven te verjagen. Je kan er maar beter aan wennen als de gemeente zelf geen goed duivenbeleid doet. Toegevoegd na 7 minuten: http://gaia.be/nl/gaia-bibliotheek/rapport/plan-een-goed-duivenbeleid-

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100