Voor de mensen met kids en een hond. Hoe laten jullie savonds laat de hond uit als je kind slaapt?

En dan bedoel ik als we verder niemand in huis is. Dus de (kleine) kinderen alleen zijn.. Hoe lang zijn jullie dan weg?

Toegevoegd na 5 minuten:
Ik woon op drie hoog;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

De hond word 's avonds laat rond 11 uur voor het laatst uitgelaten, dit is slechts een kort rondje van circa 5 minuten om een plasje te doen voor de nacht. Toegevoegd na 4 minuten: Als je op 3 hoog woont, is er vast wel vlak bij de flat een stukje gras of wat bosjes. Zorg dat de deur op slot zit en de ramen dicht, en je bent voor je het weet weer terug :) De kinderen slapen wel door hoor.

Je kan toch gewoon in de buurt wel even je hond uitlaten. Als ze slapenn en je kunt het huis zien. Toegevoegd na 3 minuten: Maakt dat iets uit dan. Zie het verschil niet. Anders had je geen hond moeten nemen.

ik heb geen hond.. maar mijn ouders lieten hem achter het huis.. als ik er nu aan zou moeten denken mijn kinderen alleen thuis te laten.. zou me dat een verschrikkelijk gevoel geven. Ik zou dus niet een blokje om gaan. Maar ook achter het huis dan het poepje ff opruimen met een zakje en een plasje ff een emmertje water overheen

Is het misschien een idee om iets van een babyfoon of walkie talkie ofzo mee te nemen.. Geen idee wat het bereik van die dingen is, maar het kan je wel gerust stellen, dat ze gewoon door slapen. En wat al eerder gezegd is... Het rondje gewoon even kort houden.

Heb het zelf nooit bij de hand gehad, maar een vriendin van mij deed altijd een briefje in haar zak met "baby thuis" en het adres, de kinderen zal zo gauw niets overkomen als ze slapen en je kan zoals al geantwoord je babyfoon meenemen. Maar stel jou overkomt iets(hoe klein die kans ook is), dan zijn je kinderen langer alleen.

Omdat het maar om twee weken gaat zou je ook je gsm als babyfoon kunnen gebruiken. Gewoon jezelf bellen en de lijn open laten staan. 14 dagen x 10 minuten =140 minuten. Toegevoegd na 7 minuten: Als het wat mag kosten: (ongeveer 200,-) Een bewegingsmelder in de gang aangesloten op een gsm. Loopt (als ie dat al kan) je kleintje of iemand anders door de gang dan krijg je een belletje.

Als ik 's avonds de hond uitlaat dan doe ik zo'n 10 minuten voor dat ik echt naar bed wil gaan. De kinderen liggen dan lekker rustig te slapen. Toen de jongste nog baby was wilde ik ook zeker weten dat ze niet wakker werd wanneer er net niemand thuis was. Het is gelukkig niet vaak voor gekomen maar je kunt er gewoon niet zeker van zijn dat ze ook doorslapen in tussen tijd dat jij even weg bent. Ik nam de babyfoon mee als ik met de hond lopen ging, dat doe ik nu niet meer, ze zijn nu oud genoeg om te begrijpen dat 's avonds de hond er uit moet voor 't slapen. De buitendeur gaat uiteraard op slot. Ik blijf nooit langer dan 5 minuten weg. Het geeft me een goed gevoel wanneer ik onze woning in het oog kan houden. Wanneer de kinderen iets ouder zijn wordt het gemakkelijker en ben je minder ongerust als je heel even weg bent, is mijn ervaring.

Mijn kinderen zijn nu 23 en 19. Toen zij jong waren had je nog geen mobiele of draadloze telefoons, of babyfoons met een groot bereik. Voor het geval er iets met mij zou gebeuren (je weet maar nooit) had ik ook altijd een briefje op zak met mijn adres en de melding dat er een baby alleen in huis was. Het is nooit nodig geweest, maar gaf mij wel rust. Thuis de deuren op slot en de ramen dicht en inderdaad in de buurt van het huis blijven. Vanaf dat de kinderen het konden begrijpen (3 jaar of zo) vertelde ik dat ik elke avond even de hond uit ging laten. Als zij wakker werden en mij riepen, zou het kunnen zijn dat ik het even niet hoorde omdat ik buiten was. We hebben afgesproken dat ze de lamp op hun slaapkamer aan zouden doen, dan zou ik dat buiten zien en meteen naar huis komen. Dat is één keer gebeurd. Omdat mijn zoontje wist wat hij moest doen en ik redelijk snel terug was, vond hij het geen enkel probleem. Later toen de kinderen wat ouder waren, had ik mijn eerste gsm. Het nummer daarvan had ik onder een bepaalde knop van de gewone telefoon geprogrammeerd. Gekleurd stickertje op die toets en aan de kinderen uitgelegd dat ze alleen maar op die toets hoefden te drukken, dan hadden we meteen contact. Dat hebben ze nooit gebruikt bij het uitlaten van de hond, maar wel als ik bijvoorbeeld even naar de buren was. Maar toen waren de kinderen dus al een heel stuk ouder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100