Mag de verhuurder zomaar de deur van studentenkamers openmaken en binnenwandelen?

Ik heb de verhuurder er regelmatig op betrapt dat hij gewoon de deur van een van de kamers van mijn huisgenoten openmaakt als ze niet thuis blijken en dan hij ze ook betreed. In mijn huurcontract staat duidelijk dat de verhuurder de privacy van zijn huurders moet respecteren en het gehuurde niet mag betreden zonder afspraak met huurders. Vandaag ook lag ik nog in bed en kwam de verhuurder langs, omdat ik nog half sliep deed reageerde ik niet echt op het kloppen op mijn deur, waarna de verhuurder dus probeerde mijn deur open te maken met een loper.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat er in je huurcontract staat maakt niet eens uit: Dit mag niet. Het enige recht wat de verhuurder heeft is om in noodsituaties een kamer te betreden, voor al het andere moet ie een afspraak maken. Persoonlijk heb ik altijd een ander slot (andere cilinder) in de deur gezet. Als er een noodsituatie is mag ie de deur intrappen en betaal ik de kosten wel. Welke bij een echte noodsituatie waarschijnlijk nog verzekerd zijn ook. Wat ook wel eens gedaan wordt is de verhuurder een verzegelde sleutel te geven. (in een doosjes wat ie kapot moet maken om bij de sleutel te kunnen komen)

Bronnen:
http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=3886

Als het zo duidelijk in het huurcontract staat mag het dus niet. Sowieso een schuifje op je deur zetten, zodat hij niet in je kamer kan komen als jij nog slaapt. En verder dit bij hem neerleggen dat dit een schending is van je privacy de deur openen als je geen afspraak hebt. Zet dit gesprek op papier en laat het ondertekenen.

Volgens mij kun je zelfs aangifte doen van inbraak, huisvredebreuk. Jij mag trouwens ook zonder de verhuurder op de hoogte te stellen de cilinders van je sloten vervangen. Huurders staan heel sterk in Nederland. Je moet wel bewijs hebben. Neem die idioot op zou ik zeggen. Op GeenStijl weten ze er wel raad mee..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100