Zwanger maar geen woning, zijn er instanties die kunnen helpen?

ik ben 5 maanden zwanger en woon nu in een heel klein zomer huisje samen met mijn vriend alleen dit was tijdelijk. wij moeten er in augustus uit dan ben ik 7 maanden zwanger het probleem is dat wij niet genoeg punten hebben voor een huurwoning en particulier huren is echt heel erg duur. kan je hier hulp voor krijgen dat ze je helpen met zoeken of dat ze je iets aan kunnen bieden?

Weet jij het antwoord?

/2500

De gemeente waar je woonachtig bent zou je kunnen helpen of minstens meer info kunnen geven daar naast kijk ff op www.hetvierdehuis.nl of kijk of je via een stichting ergens terecht kunt

Ga antikraak wonen.

Bronnen:
http://antikraak.startpagina.nl/

In bepaalde gevallen, waar dit er denk ik één van is, kan je voorrang krijgen op een huurhuis. Bij de onze (Actium in W/Z Drenthe) doen ze dat in elk geval wel Ga eens met de woningstichting praten of zij hier ook aan doen. succes!

Volgens mij krijg je dan een urgentie verklaring via de gemeente zodat je toch een huis kunt huren?

Elke woningbouwvereniging en gemeente hanteert tegenwoordig een eigen urgentieregeling. Om te weten of je daar voor in aanmerking komt, zul je dus informatie moeten inwinnen bij de gemeente waar je woont. Je zegt dat je al punten hebt, maar niet genoeg, dus je staat in elk geval al ingeschreven. De kans dat je urgentie krijgt is niet zo heel groot, maar het valt te proberen. Je kunt ook proberen om nog een keer een tijdelijke woonruimte te krijgen. Er staan tegenwoordig heel veel koophuizen leeg en er is een speciale regeling voor woningeigenaren waarmee ze die lege woningen tijdelijk mogen verhuren. Je zit dan wel weer tijdelijk, maar wie weet heb je tegen de tijd dat je uit je volgende huis moet, wel genoeg punten om een sociale huurwoning te bemachtigen. Informeer eens bij vrienden en bekenden of ze iemand kennen die een leegstaand koophuis heeft.

Ga eens naar een makelaar . Die hebben vaak goedkope huurhuisjes te huur staan .

Er zijn wel degelijk goedkope huisjes of appartementen te huur. Alleen mag je dan niet te veel eisen stellen. Zoek eens een gemeente wat verder die misschien wat goedkoper is, of huur even een studio tot jij vast werk hebt en je iets degelijks kan kopen/huren. Zoek op internet, er zijn een hele hoop websites. Als het momenteel nog te duur is voor jullie moet je vriend een job zoeken waar hij meer verdient of desnoods een tweede job tot jij bevallen bent en terug kan gaan werken. Wat jij misschien wel kan doen voorlopig is poetsen bij particulieren of een tijdelijke administratieve job. Als je echt zoekt en je stelt niet te veel eisen, komt alles vanzelf op z'n pootjes terecht.

Ook op particulier wonen kun je huursubsidie krijgen hoor! En uiteindelijk kom je er gewoon niet voor weg om veel te betalen.je hebt gewoon weinig keus nu...je moet wel voor je kind! Stel niet te hoge eisen aan een woning/huisje op dit moment, de kans dat het tijdelijk is is toch erg groot. En als er weinig geld overblijft om te eten, zijn er altijd andere oplossingen zoals bv een voedselbank. Laat de materiale zaken een beetje varen nu en zorg voor rust, en een stabiele plek de komende maanden. Toegevoegd na 1 uur: Ik weet trouwens niet hoe oud je bent, maar als je jonger dan 18 bent, zijn er veel instanties die je kunnen helpen. Google in dat geval maar eens ; instanties tienermoeders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100