Als je 's nachts wakker wordt door inbrekersgeluid, wat doe je dan?

Natuurlijk zul je direct 112 bellen, maar dan...?
Zelf heb ik een honkbalknuppel naast m'n bed staan en zou er opafgaan. Wat doe jij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou keihard achter hem aan rennen en helemaal verrot slaan.

ik twijfel tussen me doodstil en slapend houden, of heel hard roepen: henk!! wordt wakker, er is iemand in huis!! (ik woon alleen).

Hem in elkaar rammen en de politie bellen zodat hij in de gevangenis wordt gegooit Toegevoegd na 16 minuten: Keihard neer meppen en vragen of hij nu nog stoer is :)

Als de inbreker nog niet in mijn slaapkamer is zou ik, na 112 gebeld te hebben, keihard gillen en herrie maken zodat de hele buurt wakker wordt. Als de inbreker al in m`n slaapkamer is zou ik mij slapend houden.

Knuppel in mijn hand, me opsluiten in een andere kamer dan de slaapkamer met een gsm in mijn hand met een open lijn naar mijn buurman, zoon of vader...

Ik zou vragen of hij op zoek is naar geld, want dan zoek ik graag even mee :-) Ten eerste denk ik dat ik er doorheen slaap, maar als ik hem zou horen.... tja, wat dan. Voorheen was ik een fanatiek vechtsporter, maar mijn been in iemands nek leggen... dat doe ik niet meer. Ik denk dat het bij een belletje naar de blauwe vrienden (niet de smurfen) blijft, en bidden dat het bij materieel verlies blijft...

Eerst eens kijken of er echt wat is of dat ik slechts gedroomd heb. En dan kijken of er wat in mijn kamer ligt om de inbreker mee te meppen. Ik heb nog ergens een tennisracket liggen dus deze inbreker kan een enkelhandige forehand op z'n kanis verwachten. Maar goed, dat is wat ik nu zeg, voor het zelfde geldt zijn die gasten tegen de tijd dat ik de situatie door heb al lang en breed in mijn slaapkamer en heb ik een pistool op mijn slaap, want als ik soms die opsporingspgramma's zie dan zijn veel inbrekers tegenwoordig zo brutaal dat ze geen eens de moeite doen om stil en rustig in te sluipen maar wordt er met wapens naar vrouwen en kinderen gezwaait alsof het niets is.

Ik denk niet dat een inbreker überhaupt zonder kleerscheuren naar buiten komt. Mijn hond waakt goed...

lichten aan, keihard schreeuwen en met de honkbalknuppel te lijf gaan. Wel tegen de politie zeggen dat hij van de trap is gevallen, anders ga ik zelf de bak in voor mishandeling :)

Met mijn mobiel sluip ik naar buiten, bel 112 en wacht tot de politie arriveert. Ik neem als vrouw geen risico dat ik een kogel door mijn hoofd krijg, dan maar spullen missen...

Als ik 's nachts wakker word door inbrekersgeluid, dan vraag ik me direct af of mijn hond wel in orde is. Want als hij onraad vermoedt, word ik wakker door geblaf en gegrom.

Dan zou ik denken dat hij zich vergist heeft, en teleurgesteld af zal druipen. Er is bij mij gewoon niets te halen : 1 1/2m lp's en een stuk of wat cd's, een 13 jaar oude tv, die het prima doet, een pruttelkoffiezetaparaat, een hele fijne camera waar filmpjes in moeten, een verzameling schelpen meegenomen van overal op de wereld, zo'n 10.000 stukgelezen pockets en een hele rij boeken over Afrika, tuinieren, hondenrassen en over wolven, een stuk of -tig boeken over psychologische en filosofische onderwerpen, een rijtje gedichtenbundels, een schildersezel en wat prutswerkjes van yours truly - voor mij zijn die dingen superbelangrijk, maar een inbreker raakt het aan de straatstenen niet kwijt..... Bovendien heb ik een geschifte 2ehands kat, die zijn huis, waar hij wél gewenst is, letterlijk met hand en tand zal verdedigen omdat hij wéét dat hij hier number 1 is. Dus ik slaap rustig, 's nachts.

Ik zou als eerste proberen na te gaan of het echt gaat om een inbraak. Als dat zo is zou ik gelijk 112 bellen. Overigens denk ik niet dat er snel wordt ingebroken bij mij thuis want onze Jack Russell is nogal luidruchtig als er iemand het pad op loopt. Zelfs als ik zelf aan kom lopen blaft hij de halve buurt al wakker.

Mijn moeder zei altijd dat je met praten alles op kon lossen dus misschien probeer ik dat wel.

Vanuit de praktijk blijkt nog steeds dat een hond in huis het beste inbraakalarm in huis is. 98% van de inbrekers kiest voor een andere woning als bekend is dat er een hond in de woning is. 75% van de inbrekers doet voorwerk om te kijken of er wat te halen valt.

112 bellen, net zoals iedereen dat zou doen denk ik. Zelf gaan meppen, zoals hierboven een paar keer stoer beweerd wordt, lost niets op. Los van het feit dat je zelfs een aanklacht tegen je kunt krijgen, is het gewoon gevaarlijk. Je weet niet hoeveel mensen het zijn, en of de inbreker überhaupt nog in huis is.

Volgens mij zelfs pas later 112 bellen. Zou volgens mij net doen alsof ik nog slaap, ik zou als de dood zijn dat ie mij of mijn gezin iets aandoet, en het zijn dan maar goederen die hij meeneemt. Meeste inbrekers schijn nog geen 5 minuten in je huis te zijn. Zodra hij/zij weg is 112 bellen, foto's nemen en mijn bed verschonen denk ik......

Ik zou ook met mijn knuppel gaan wandelen of roepen: jongens allemaal wakker worden, ik hoor wat

Ik zou heel erg bang zijn maar ik zou me toch niet kunnen bedwingen om stilletjes naderbij te sluipen om te zien waar de actie plaatsvindt.

ligt een kapmes onder mijn bed, een geweer.. en taser! en 4 bakken hotwings.. van de kfc :)! laat maar komen! nee even zonder gein.. als ik uberhaubt al wakker wordt van 't geluid.. zou ik gaan kyken.. hoeveel het er zijn.. wat ze komen doen? Meterstand op nemen? 4 uur snachts... zucht,, en de eerste de beste vol op z'n gelaat jassen en niet stoppen.. tot die niet meer beweegt misschien overweeg ik dan om te stoppen,, dan gooien we het op ontoerekeningsvatbaar.. want je wilt natuurlijk niet dat iemand iets van je afpakt en je draaide helemaal door.. dat wordt dan 180 uur schoffelen :) en we hebben weer een huismeit minder..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100