Wat is het gebruiksvoorwerp of apparaat in de afbeelding?

In de Quest van Juli 2009 (een soort Goede Vraag in drukvorm en met minder interactie ;o) stond een foto van onderstaand apparaat, gevonden op een zolder. Het is ongeveer 20 cm lang. Ik ben benieuwd of we er samen als GVers uit kunnen komen en een reactie naar Quest kunnen sturen. Ik weet dus zelf het antwoord ook niet, maar ga er wel vanuit dat het een gebruiksvoorwerp is.

Als je een idee hebt, motivatie of bron gevonden hebt zou dat erg leuk zijn.

Toegevoegd na 50 seconden:
NB. Ik heb geen betere foto dan deze, uit het blad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In plaats van een kurketrekker om de kurk eruit te trekken, sla je hiermee de kurk in de fles. Wel flink rammen ;-)

Ik vind het een soort van thermometer lijken of zou je het in een vloeistof kunnen leggen olie/water, maar waarom weet ik dan weer niet Toegevoegd na 29 minuten: http://tineye.com/ ken je deze site al? Hier kun je een plaatje opzetten, tineye gaat zoeken naar een soortgelijk plaatje het is een soort google voor afbeeldingen!

Ik had er een discussie over met mijn vriend, hij dacht dat het een fluit was, net zoals die lollyfluitjes, als je aan het stokje trekt verandert de toon. Ik vond zelf niet echt overtuigend, maar misschien heeft ie toch gelijk, wat denken jullie?

Zou het niet zo'n toestelletje zijn om het klokhuis uit een appel te trekken?

Hier kun je volgens mij WOL me spinnen of iets in die trant. het wordt denk ik gebruikt ergens in het proces tussen vol dat net van een schaap komt en wol dat als een draadje om een bol zit dat je in de winkel kan kopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100