hoe gaat de rat weg in mijn tuin

er zit sinds een paar dagen een rat in de tuin. hoe krijg ik de rat weg???

Weet jij het antwoord?

/2500

Gif strooien?

peper strooien

neem een kat

ga er maar vanuit dat als je een rat ziet, dat er dan meer in de buurt zijn; ratten leven immers in groepen. heb je misschien een voedselbron in je tuin, een konijnenhok of iets dergelijks? de eeste stap zou dan zijn te zorgen dat het voer onbereikbaar is, en hopen dat ze het verderop gaan zoeken. blijven ze overlast geven, dan zou ik contact opnemen met de gemeente. ga zeker niet zomaar met gif aan de gang, andere dieren zouden onbedoeld slachtoffer kunnen worden.

Pas als hij mijn huis in zou komen, zou ik er wat aan doen. Maar goed, als je hem weg wil hebben, moet je een kat nemen. Liefst uit het asiel natuurlijk. De geur van katten in een tuin maken dat ratten zich daar niet veilig voelen en wegblijven. Je kan ook kiezen voor dieronvriendelijke dingen als rattenvallen, rattengif, rattenlijmplankjes, maar dat zou je niet sieren, mijns inziens. Je kan ook een vangkooitje kopen en de rat vangen en ergens anders weer uitzetten.

Als ratten verwijderd moeten worden, doe dat dan op een diervriendelijke manier. Ratten die overlast veroorzaken, moeten op een diervriendelijke manier verwijderd worden, gezien dit welzijnsgevoelige dieren zijn wiens zenuwstelsel complex genoeg is om pijn te kunnen lijden. Ratten zijn alles etende dieren. Zij komen daar waar voedsel is te vinden en nestelen in rommelhokken of kruipruimten. De bruine rat kan ook in vuilnishopen en riolen leven. Geef deze dieren zo weinig mogelijk nestgelegenheid; dus geen slordige hoeken en kanten. Zorg ervoor dat er geen etensresten blijven liggen. Geef eenden, kippen eten in speciale bakken waar de ratten niet bij kunnen. Ratten worden soms verjaagd door de aanwezigheid van honden (predator = natuurlijke vijand). Ook fretten zijn natuurlijke vijanden van ratten. Zij mogen wel niet vrij rondlopen want ze doden ook kippen, ganzen enz. Men kan wel fretten in een ommuurde ruimte laten rondlopen. Ratten houden niet van de geur die fretten achterlaten zodat ze maken dat ze wegkomen. Je kan ratten vangen in vangkooitjes (life-traps), te koop in de meeste dierenspeciaalzaken: dit zijn vallen waarin ze gevangen worden zodat ze daarna elders in het open veld weer gelost kunnen worden.

Bronnen:
http://www.dierenwelzijn-nederland.nl/gaia...

Hoe ziet de rat eruit? is het een wilde rat? het kan zijn dat het een ontsnapte of los gelaten tamme rat is.. dat is namelijk wel vaker gebeurt dat mensen hun tamme rat zat zijn en hem dan maar los laten lopen.

als het een bruine of zwarte rat is dan zou ik alle mogenlijke middelen inzetten. vergeet niet dat dit grote ziekte dragers zijn. ik lees hier hele mooie diervriendelijke antwoorden,alleen deze zullen nooit werken. de rat is mischien wel eerder thuis dan u. gif kan wel maar dat is pas een laatste optie die u aan een expert moet overlaten. klemmen is het meest diervriendelijk. ongedierte bestrijden is een vak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100