hoe kan ik mijn diepvries snel ontdooien?

ik heb een prachtige SMEG ijskast met diepvriezertje in de ijskast. nu hangt daar een hoop ijs aan, maar de vriezer zit vol dus hem gewoon laten ontdooien kan ik niet. ik zie ook nergens een knop voor "snel ontdooien"....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is een spuitbus van HG met ontdooispray. Leeghalen, ontdooispray, vanuit de verte met verlengstuk op de föhn (blijf uit het vrieshokje!) en die in de hoogste stand. Met een houten lepel steeds kijken wat je al los kunt prikken. Dat scheelt een stuk. Dan goed uitvegen, deurtje dicht, snelvries-stand en na een uur kan alles er weer in.. Bij voorkeur doen als je zo weinig mogelijk in voorraad in je vriezer hebt. Desnoods nu eerst de komende dagen zo veel mogelijk opmaken en dan heb je weinig dat uit de vriezer moet. Leg dat dan zolang in de koeling of buiten.

Hoewel het afgeraden wrodt, werkte het wel om een pan met goed warm water op een onderzetter in de vriezer te zetten. Zet je bevroren spullen ondertussen in een koeltas (Of je wacht een weekje, dan vriest het weer buiten en kan je je spul gewoon een paar uur buiten zetten.

Morgenavond vriest het weer, dus de hele zaak buiten zetten. Vriezer met een elektrisch kacheltje (zo'n blazer weet je wel) ontdooien. Gaat beresnel.

Ik gebruik er een föhn bij, gaat als een trein.

Als je de spullen buiten neerlegt,dan pak je de fohn en heb je de vriezer binnen een uur dooi. Daarna gewoon aanzetten,,,en de ijskast eerst op temperatuur laten komen. Daarna pas de spullen er weer in. Scheelt weer energie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100