Is het waar dat HR ++ glas zo kwetsbaar is dat je er zelfs geen folie op mag plakken?

Wij hebben sinds kort HR++ glas in ons huis. De glaszetter en de woningcorporatie zeggen dat er bijvoorbeeld geen folie opgeplakt mag worden i.v.m. afvoer van warmte omdat daardoor de kans groot is op scheuren in het glas, klopt dat?
Zo ja, hoe komt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de gebruikershandleiding voor HR+++ glas staat, dat beplakken en beschilderen van dit soort ruiten vermeden moet worden. Voor uitgebreide informatie , zie onderstaande link.

nee hoor totale onzin wij hebben een pui met daarin hrr++ glas van 3*4 meter en daarop hadden wij onder gewoon folie geplakt {voor de honden die sprongen steeds tegen de raam als ze buiten wat zagen} en het glas heeft er niets van geleden

Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat dat niet waar is. Ons badkamerraam is ook HR++ en daar zit gewoon folie op. Volgens mij zijn die woningcorporatie-jongens gewoon bang dat ze, als je gaat verhuizen, die folie er af moeten peuteren.

HR++ glas is voorzien van een minuscuul metaallaagje om het zonlicht te reflecteren. Wellicht wordt er voor gewaarschuwd dat dit metaallaagje beschadigd wordt door plakfolie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100