kan ik nu (eind augustus) een berk snoeien? ivm bloeden

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt beter even wachten tot al het blad van je berk is gevallen, de sapstroom is dan tot rust gekomen en je boom zal niet bloeden, als het maar een paar takken zijn en het is een grote boom kun je het op zich wel doen, maar beter wachten.

Mocht je erg veel zin hebben dan weet ik er nog wel 1 die om kan :))

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/boom-pal-sc...

Ik heb het vorige week gedaan bij mijn berk. Dat doe ik altijd rond deze tijd, omdat je nu goed kunt zien welke takken je weg wilt hebben. Ik heb er nog nooit problemen mee gehad. (En mijn berk ook niet.)

Nee, dat kan niet. De beste tijd is als al het blad er net af is, maar het kan ook nog wel iets later. Als je het te vroeg (of te laat) doet kan de berk inderdaad doodbloeden. Wil je helemaal zeker zijn, dan kun je eerst een heel klein takje afknippen om te zien wat er gebeurt, maar hou gewoon de tijd aan van net na alle bladval en je zit veilig. Succes!

Best verwarrend al deze verschillende antwoorden, maar Je kan nu alle soorten bomen en struiken snoeien, eigenlijk is nu snoeien veel gemakkelijker omdat je beter kan zien wat er wel en wat er niet af moet/ kan. Berken "bloeden" nu niet meer. Het nadeel is , dat je door al het blad wat er aan zit, veel meer rommel hebt op te ruimen.

De beste tijd voor het snoeien van berken is herfst en winter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100