in wat voor tuin poepen katten het liefst?

Weet jij het antwoord?

/2500

In een tuin met zwarte aarde.

Een kat begraaft haar/zijn poep graag, dus zitten ze het liefst in los zand.

In elke tuin die niet volledig betegeld is ;-) Of er nou gras, grind, aarde of zand is - katten poepen niet alleen omdat ze moeten poepen, maar vooral ook om te markeren: MIJN tuin! MIJN territorium! Zoals ze ook sproeien. (En het begrip 'mijn' is bij katten niet beperkt tot de tuin van hun personeel!) Helaas voor de tuinbezitter leidt dat er toe dat andere katten denken: 'Dat vind jij nou wel, maar daar heb ik schijt aan', letterlijk, en dan komt er een drol van de concukat. Enzovoorts. Ik heb allerlei tips gelezen om katten uit een tuin te houden, van consequent natspuiten (zijn zelfs automaatjes voor) tot aan planten die ze vies zouden vinden (zoals wijnruit), maar de gouden tip ben ik nooit tegengekomen.

In een tuin die lekker los geschoffeld is en/of geharkt daarom doe ik dat zo min mogelijk. Minder mooi misschien maar voor de katten van de buren toch wat minder aantrekkelijk.

Katten poepen het allerliefst in de best onderhouden tuinen, waar alles schoon , netjes en losse grond is. Juist is dit soort tuinen, bij mensen die alles heel netjes willen houden, daar zijn katten gek op, zeker als de grond onkruidvrij is en lekker los gespit. Helaas zijn het juist dit soort mensen die zich het meeste ergeren aan de kattenpoep.

Hoe ruller de grond, hoe beter voor de poes.

In de tuin van de buren. En dan het liefst in de moestuin. :-(

Volgens mij in een tuin waar ze niet thuishoren. Ik heb namelijk een volkstuin en in mijn tuin verblijven twee wilde katten die ik dagelijks te eten geef. Ik mijn volkstuin heb ik nog nooit poep gevonden van deze katten, terwijl mijn tuin toch redelijk onkruidvrij is en er zijn ook grote stukken waar niets groeit, bijv. onder fruitbomen. Mijn conclusie is dus dat katten poepen in een tuin waar ze niet elke dag verblijven.

uhm ik zeg voor een tuin met grind! ik heb er zelf ontzettend last van terwijl mijn eigen kat altijd binnen huis is. volgens mij denken ze dat dat juist kattebakkorrels zijn. :(

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100