Hoe kan deze plant in onze tuin belanden?

Na de buikpijn van het lachen om mijn andere vraag, nu even serieus. Het blijkt dus dat wij een cannabisplant in de tuin hebben staan, en inmiddels weet ik ook dat dit kan komen door vogelzaad.

Echter, wij hebben zelf al sinds twee jaar geen vogels meer, en in de buurt zit naar ons weten ook niets noemenswaardigs waardoor het zaad in onze tuin heeft kunnen belanden.

Ik weet toevallig wel van klaprozenzaad dat dit eerst moet worden omgewoeld voordat het zaad ontkiemd. Dit is ook vaak de reden waarom je op bouwterreinen en taluds vaak zulke mooie stukken met klaprozen ziet.

Maar onze border is sinds onze eigen vogels - nu twee jaar geleden- al talloze malen geschoffeld en geharkt, en nu pas staat er daar die plant. Is het mogelijk dat deze wellicht uit vogelpoep van elders komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nu een serieus antwoord, ten onrechte wordt er vaak gedacht dat vogels veel zaden verspreiden. Om het goed uit te leggen, je hebt vogels die vruchten en bessen eten, het gaat deze vogels dus om het vruchtvlees, de zaadjes poepen ze weer uit. En je hebt vogels die zaden eten, zoals parkieten, deze poepen ook wel wat uit, maar geen levensvatbare zaden, deze zaden zijn verteerd, omdat deze vogels zaadeters zijn. Dus kan er uit de vogelpoep van zaadetende vogels, NOOIT meer plantjes opkomen, terwijl dat bij de vruchten en bessen etende vogels, juist heel vaak gebeurt. Sommige zaden van planten zijn sterk oliehoudend en kunnen juist daardoor tientallen jaren in de grond zitten en toch nog op komen! Zoals b.v. zaad van teunisbloemen dat na 50 jaar nog steeds kan kiemen.

Zeker weten dat dat uit vogelpoep kan komen. Theoretisch kan het ook zijn dat iemand een zaadje (zit soms is de wiet) heeft weggegooid (dan heb je misschien wel een plant met hoog THC-gehalte ;p), maar een vogel als 'planter' lijkt me waarschijnlijker. Toegevoegd na 2 minuten: Trouwens: je mag 5 hennepplanten hebben staan, dus pas wel op als ie zich uitbreidt ;p (Geen idee of de politie onderscheid maakt tussen hennep als sierplant of als 'wietplant'.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100