Polyscias Fabian buiten plaatsen?

Ik heb een mooi exemplaar gekregen, maar binnen eigenlijk geen mooi plaatsje meer voor hem, kan ik hem in mijn tuin plaatsen? Plek zonder te veel direct zonlicht misschien? En is hij winterhard?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je de plant buiten zet in de volle grond, dan heb je er met een beetje geluk een zomer lang plezier van. Bij de eerste nachtvorst legt hij het loodje. Laat je hem in een pot staan, dan kun je hem voor het gaat vriezen binnen halen. Maar ja... dan stel je het probleem om een plekje voor de plant te zoeken dus alleen maar een paar maanden uit.

Ik had geen flauw idee wat een Polyscias Fabian precies is, dus even gegoogeled op die naam en de eerste twee resultaten hadden het direct over Kamerplanten. Wat dat betreft lijkt het antwoord me duidelijk: Het zijn kamerplanten en geen buitenplanten. Zou het niet doen dus.

Nee hij is niet winterhard...je kunt hem dus wel buiten zetten maar pas na half mei en begin oktober weer naar binnen halen... de plant hoeft niet overmatig veel water te hebben...let ook op na een regenbui dat de pot niet vol blijft staan...hij kan goed zonlicht verdragen en houdt van warmte...

Nooit gezien , dus ook geen ervarig! Zoek hem eens even op Groeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100