Kan ik een beginnend wespennest zelf verwijderen?

Wij hebben zojuist een beginnend wespennest aangetroffen in de veranda in onze tuin. Hij is nog erg klein, zo'n 3 cm. In het nest lijk ik al een soort van larven te zien. Kan ik dit zelf verwijderen, en zoja hoe? Het lijkt onschuldig aangezien ik nog geen levende wespen zie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dit kun je gewoon zelf weghalen. Wacht tot de wesp in het nest zit, zet een flink glas over het nest heen en maak het los. Dek het glas af en giet er kokend water in. Dat lijkt zielig (en is het misschien ook wel), maar is de enige manier om niet een hele grote plaag te voorkomen. Dit nest zal uitgroeien tot een nest met 5 tot 6000 wespen en dan is het onbeheersbaar. Ik heb vorige week op dezelfde manier een wespennest verwijderd zonder problemen.

Je kunt het beste de ongedierte bestrijding raadplegen. Deze zullen waarschijnlijk een imker inschakelen om het nest weg te halen. Ik weet overigens niet of de wesp beschermd is anders kun je nog een boete krijgen ook. Ik had 2 jaar geleden een bijennest in één van mijn vogelhuisjes maar die lieten ze zitten, bijen zijn wel beschermd.

Een wespenkoningin begint het nest legt eitjes en wanneer de eerste larven wespen worden gaan die naar eten op zoek voor de nieuwe larven en bouwen verder het nest af .De koningin blijft dan in het nest en legt voortdurend eitjes . Als je de koningin ziet ,die merkelijk groter is dan een gewone wesp , kan je ze doden en het beginnend nest verwijderen . Een wespennest die volledig klaar is kan inderdaad gemakkelijk 5000 a 6000 wespen bevatten . Let op ! Een Wesp kan in tegenstelling tot een Bij , meerdere malen steken .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100