Bestaat er een allium gelacht met grotere zaden?

Een paar jaar terug bracht iemand mij flinke zwarte zaden, welke wel wat weg hadden van uienzaad, maar dan vele malen groter. Een paar jaar vergeten en vorig jaar gezaaid. Er kwamen stengeltjes uit, maar het werd me helemaal niet duidelijk wat het nu was?

Nu is mijn vraag of er een allium soort bestaat, die gewoon flinke (zwarte) zaden heeft. Hiermee bedoel ik niet de bolletjes die in een bloem kunnen ontstaan. Echt de zwarte kiezelvormige zaden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is lastig te zeggen, er zijn honderden soorten, van heel klein/ laag tot heel hoog/ groot. Veel soorten hebben bollen in de grond, die groeien maar enkele maanden per jaar en sterven daarna weer af, om volgend jaar weer op te komen. Andere soorten zijn meer vaste planten en groeien de hele voorjaar en zomer door. Dus pas volgend jaar kan je misschien ontdekken om welke soort het gaat. Omdat het om grote zaden gaat is het mogelijk een sier Allium, die hele grote bollen hebben en grof zaad. Maar ook daar zijn veel soorten in. Kan net zo goed prei zijn, die heeft ook grof zaad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100