wat is een indicatie voor de prijs van het aanleggen van een tuin?

Ik wil mijn tuin opnieuw laten aanleggen. Nu ben ik benieuwd wat dat kost. Ik heb een lange oprit en een terras, bij elkaar (schatting, maximaal) 70 m2, wat ik wil laten bestraten. Daar kom ik wel uit de prijs, omdat ik gekeken heb online wat ik mooi vind, en die prijs per m2 keer 70 heb gedaan.
Maar dan komen er kosten bij voor het eruit halen en afvoeren van de oude bestrating en het aanleggen van de nieuwe. Wat kost dat gemiddeld?
En daarnaast heb ik echt geen idee wat de beplanting gemiddeld kost. Dat gaat nog om ongeveer (ook een schatting, maximaal) 65 m2, siertuin.
Heeft iemand een idee wat het geheel ongeveer zal kosten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op deze vraag is zo geen zinnig antwoord te geven. Het is namelijk van te veel factoren afhankelijk, welke hier nier bekend zijn, zoals: - wat voor bestrating komt er in, tegels, klinkers, sierbestrating (kan allemaal meer of minder tijd in beslag nemen). - is de bedding voor de bestrating goed, of moet er zand uit en nieuw zand in. - is de siertuin ondergrond goed voor siertuin, moet er gespit en bemest worden? - wat voor planten wil je er in hebben....... Kortom, laat een hovenier een vrijblijvende offerte maken, dan kunt U zelf ook nog mee beslissen over hoe het er uit moet gaan zien.

Hier een idee over bestratings-kosten, in dit geval haat het om 30m2 en denk ik dat ze te laag zitten de materiaalkosten. http://bestrating-experts.nl/wat-kost-bestraten-kosten-terras-laten-aanleggen/kosten-bestraten-per-m2/index.html En let op dat een mooiere steen vaak meer werk is en je dan snel naar de 50,- per m2 legkosten gaat. Als de bestaande bestrating nog redelijk is, is er meestal wel iemand die het gratis wil komen ophalen. Dat scheelt jouw de verwijder en container kosten. Ligt er een goed diep en herbruikbaar zandbed onder of mag dat eruit en nieuw wit zand erin? Van siertuinen geen verstand maar je kan het heel gek maken. Ik hoor soms bedragen..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100