Gaan wietplanten die 5 cm groot zijn nu al in de bloei aangezien het niet eens 12 uur per dag licht is?

Ik heb een wietplant buiten staan en ik ben bang dat ze meteen in de bloei gaat als ze niet aan de 16 tot 18 uur licht per dag komt. Ik wil geen lampen of wat dan ook. Staat gewoon mooi tussen de tomaten en aardbeien. De THC is een leuke bijkomstigheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee vanaf ongeveer 10 maart is de daglengte meer dan 12 uur, een korte dag plant zoals de Cannabis sativa of de Chrysanthemum morifolium leggen knoppen aan bij een daglengte van minder als 12 uur, of als de dagen korten bij minder dan14 uur licht, of als het ldln(long day leaf number ) is bereikt aan geen van deze voorwaarde word nu voldaan, de planten zijn te klein voor het ldln,de dagen worden langer en er is meer dan 12 uur licht.

Als je niet wilt dat de planten gaan bloeien moet je ze tenminst 16 tot 18 uur licht geven voor zaailingen ligt dat iets anders. Dus een paar uur bij lichten tot de kalender zo ver is. Toegevoegd na 5 uur: Bijlichten kan gewoon met een peertje zolang de plant maar genoeg uren licht krijgt zal hij te weinig bloeihormonen aanmaken om te bloeien.

Deze planten hebben vocht ,voeding , licht en warmte nodig, daar was het tot nog toe te koud en te vroeg voor, dus gaan ze uit nood al bloeien, knip nu de knoppen er uit, misschien dat ze nu wel gaan groeien als het zachter wordt, anders helf mei nieuwe plantjes zetten,voor tomaten buiten is het ook nog veel te vroeg, tot half mei, kan je nachtvorst verwachten, pas daarna kunnen tomaten buiten groeien.

Voorbloei kan, maar 5 cm is wel heel klein hoor. Dat duurt nog wel even voordat ze in de bloei gaan

Ik heb er zelf ook 2 in een pot buiten staan. Ook al gaan ze de bloei in, maakt t niet uit. Ze regeneren dan vanzelf als de dagen langer worden. Wel oppassen met nachtvorst daar kunnen ze niet tegen. Even een emmer erover heen zetten, gedurende de nacht, als vorst wordt voorspeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100