Ik wil graag een plantenbak op de vensterbank buiten, maar deze loopt schuin af. Is er een manier op de plantenbak er recht op te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

aan de ene kant een latje onder doen die er voor zorgt dat hij niet meer schuin staat Toegevoegd na 1 minuut: of dopjes eronder zodat hij recht staat

Pootjes of blokjes aan één kant?

Je zou er houten wiggen onder kunnen schuiven, afhankelijk van hoe schuin ze aflopen.

Maak onder de houten plantenbak een regel... En die regel is precies zo breed dat die de helling opheft van de schuine vensterbank... Trek dan met een staaldraad de plantenbak vast aan het kozijn, zodat het aan weerszijden vast gemaakt zit... Zo zakt de plantenbak niet van je schuine venster af...

kan wel, door er aan de voorkant van de bak een latje onder te kitten. maar... een beetje schuin is beter, want dan loopt bij buien het teveel aan water weg, zodat je planten niet verzuipen, en de planten hangen mooi over de rand, omdat je er schuin bovenop kijkt, ipv er tegenaan.

Als er een houten kozijn van het raam boven de vensterbank zit, kan je 2 metalen 'u' profielen waar de bak inpast op de onderkant van het kozijn kunnen schroeven. Laat de onderkant v.h. profiel zo dicht mogelijk boven de vensterbank hangen en zet de bak hierin. Zo kan het water uit de bak ook vrij afvloeien.

Zet er pootjes onder, aan 1 kant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100