Het blad van welke boom is dit?

Ik ben op vakantie bij het Gardameer in Italië en ik krijg uitslag en enorm veel last van mijn luchtwegen en ogen wanneer ik bij de boom naast ons terras in de buurt kom. Ik wil graag weten wat voor soort boom dit is. Dit heb ik nog nooit gehad in het buitenland. (Evt heb ik nog meer foto's van de boom incl stam)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het blad, de vruchten en het schutblad welke u toont op de foto zijn 100 % die van de linde (Tilia)... U hebt dus spijtig genoeg een allergie voor deze boom, het blad houdt ook veel vuil vast en bij wind kunnen die stofdeeltjes vrij komen, wat ook prikkeling van de luchtwegen kan veroorzaken.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Het is het blad van de Linde, deze boom staat wel in de pollenvriendelijke bomenlijst mits deze op tijd wordt gesnoeid. "Sommige bomen, zoals b.v. de plataan, produceren weliswaar vrij grote hoeveelheden pollen, maar omdat die productie gespreid is in de tijd, worden er zelden piekconcentraties bereikt waarvan hooikoortspatiënten last hebben. Andere bomen, zoals de haagbeuk en zelfs een lindelaan, vormen geen probleem als ze regelmatig gesnoeid worden zodat ze niet de kans krijgen om in bloei te komen."

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100