Waarom worden mijn goudvissen opgegeten uit de vijver door eenden?

Ik dacht dat eenden alleen kleine visjes eten......Alle 11 zijn ze opgeslokt, de laatste kon ik nog redden, werd uitgespuugd omdat de eend schrok van mij, maar die heeft het ook niet gehaald. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, ze zijn echt allemaal weg!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Eenden zijn 'alleseters'. Ook eten eenden, mede omdat het waterbewoners zijn ook vissen. Eenden zijn ook niet zo kieskeurig en eten wat voor hun snavel komt. Zeker als ze honger hebben.

Omdat vissen behoren tot de normale voeding van de eend. Dus als er in de vijver verder niks anders te eten is, zullen ze de visjes er uit pakken. Je kan er trouwens zoveel brood in gooien als je wilt, maar uiteindelijk wil je natuurlijk gewoon die eenden liever niet in je vijver als je daar vissen in wilt houden. Je schijnt ze te kunnen verjagen door ze gewoon elke keer fysiek weg te sturen, waarna het op een gegeven moment niet leuk meer is voor ze en ze wegblijven. Natuurlijk kun je ook een net over de vijver spannen, maar dat ziet er wellicht minder fraai uit. Wellicht heeft Eddijst nog een goede tip op dat gebied ?

Omdat eenden ook honger hebben. En een goudvis als een voedsel voor eenden is het lekkere tussendoortje hihi. Waarom eten eenden mijn goudvissen. heel simpel dus. Een hebben honger ze eten alles wat ze tegen komen. Net sls al die andre dieren...

Het kunnen ook de reigers zijn hoor die heel snel een visje pakken. Maar eenden doen het ook. tja het is een teken dat ze honger hebben.....wel jammer

Ik denk dat je hele lekkere goudvissen hebt. Een sushihapje voor een eend met een goede smaak... Ik zou zeggen: Maak de circel rond: zie plaatje! (Dat zal ze leren!)

Ook eenden hebben een zware winter gehad en hebben honger, vis is zeer voedzaam en lekker voor een hongerige eend. Ik moet echter toegeven dat dit niet veel voor komt, dus zal het ook met de lange en koude winter te maken hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100