Kan ik in plaats van kalk ook geplette eierdoppen op de tuin strooien?

Om het mos te verwijderen en de zuurgraad te verbeteren.

Toegevoegd na 3 uur:
Zuurgraad naar beneden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Fijngemaakte eierschillen aan de tuin toevoegen kan in ieder geval geen kwaad. Integendeel. Kalk is een waardevol mineraal voor de planten. De kalk in eierschillen hier goed voor te gebruiken. Ook voor de vogels die af en toe en je tuin komen is dit een goede aanvulling op hun voeding. En slakken hebben er een hekel aan om over de eierschalen heen te 'glijden'dus het kan ook als bescherming voor bepaalde planten dienen tegen slakkenvraat. Of de hoeveelheid eieren die je per jaar eet voldoende is om het mos te verwijderen en de zuurgraad voldoende te verlagen, kan ik uiteraard niet beoordelen, maar dit kun je zelf wel beoordelen aan de hoeveelheid mosvorming.

Bronnen:
http://www.huishoudplaza.nl/hhp_article_sh...

ik zou het niet doen omdat de samenstelling van eierschalen anders is dan de klak die je koopt in de winkel Toegevoegd na 4 minuten: zo is kippenpoep schadelijk voor de planten omdat het een bijtende stof heeft deze bijtende stof kan ook in de eierschaal kunnen zitten

Wij hebben het vroeger, toen we nog een moestuin hadden, wel gedaan. Maar er liepen ook kippen rond, bedenk ik nu en die pikten de eierschalen weer op. Leuk voor de recycling. Maar volgens mij kan het wel hoor ter verhoging van de zuurgraad.

Ja dat kan, daar het ook een van de produkten is die je ongestraft in de composthoop kan gooien om de kwaliteit te verbeteren van de zwarte aarde. Zelf gooi ik eierdoppen (fijn geslagen) rond de druivenstruiken en die doen het wonderwel.

Ook wij hebben last van mos in de tuin. Wij hebben het ook geprobeerd met gemalen eierschillen maar dat hielp niet. Het bracht in ieder geval de zuurtegraad niet naar beneden. Wij strooien kalk. En ondanks dat we best veel kalk strooien blijven we toch mos houden. Dit jaar gaan we het rigoreus aanpakken met de vertikuteermachine. Je kunt het vertikuteren ook met de hand doen maar wij hebben een erg grote tuin en zouden daar wel heel lang mee bezig zijn. Ik wens je succes !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100