Kun je uit een hyacint zaadjes halen en deze dan weer opnieuw kweken?

Ik heb een hyacint cadeau gekregen, maar vroeg me dus af of je hieruit weer opnieuw kan potten? Lijkt mij wel leuk om te doen eigenlijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tulpen, narcissen enhyacinten zijn bolgewassen en produceren dus geen zaad. Doordat de bol nieuwe bolletjes aanmaakt worden tulpen vermenigvuldigd.hyacinten en narcissen doen dat op dezelfde manier.

Bronnen:
http://www.goeievraag.be/vraag/huis-tuin/t...

Ook aan bloembollen komen na het bloeien zaadjes. De kweker krijgt juist door het zaaien er van weer nieuwe kleuren. Omdat hij verschillende kleuren/ vormen met elkaar kruist. Om goed zaad te krijgen, moet de hyacint wel buiten staan en in de juiste grond en in het juiste seizoen. De hyacint die je nu hebt gekregen, is in een kas voorgetrokken, waardoor hij te vroeg is gaan bloeien, maar ook hierdoor is de bol ook erg verzwakt en ongeschikt voor het vormen van zaden. Mocht je ooit hyacinten gaan zaaien, reken er dan op, dat het jaren kan duren voordat er een bloem aan komt. Dat komt omdat bollen maar een erg korte groeitijd hebben en het grootste deel van het jaar in rust zijn, zonder blad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100