Als bloembollen in een pot uitkomen (zoals narcissen en hyacinten) moet je ze dan bemesten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja want zij halen enorm veel voedsel op korte tijd uit de bodem Robby BB Toegevoegd na 2 minuten: Natuurlijk halen ze ook veel voedsel uit de bol

Als het echt bollen zijn voor in een pot te kweken(zie de verpakking) dan hebben ze van nature voldoende voorraad aan stoffen in hun knol of bol.

Nee, die moet je niet bemesten. Je kunt het vergelijken met een kuikentje dat in het ei groeit. De dooier en het eiwit zijn het voedsel. Je hoeft een ei niet de fles te geven.

In de bloembollen zitten ruim voldoende voedingsstoffen om in bloei te komen en is dan bijmesten niet nodig, maar direct na het bijna uitbloeien van deze bollen, beginnen ze met het herstel van de bol voor het komend voorjaar. Het blad gaat dan goed groeien en de bollen moeten in het volle licht staan. Eigenlijk wordt het na de bloei een zooitje met die bollen, want door gebrek aan voldoende zonlicht, worden de bladeren slap en gaan hangen. Zo moeten ze een paar maanden staan, voordat het blad gaat afsterven en de bollen in rust gaan. Eigenlijk moet je dit zien als een bos bloemen, die na enige tijd uitgebloeid zijn en je nog weken( maanden) zo moet laten staan, dat doet dus niemand. Bloembollen die eind februari in bloei komen, kan je na de bloei in je tuin planten ( als je die hebt) ook dan wat bijmesten. Bloembollen die nu bloeien, kan je beter na de bloei weggooien net zoals een bosje uitgebloeide bloemen. Te vroeg de tuin in gaat toch ook niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100