Kun je kruiden in een iets donkere keuken zaaien/kweken?

Wij willen graag kruiden kweken in onze keuken. Zoals op de foto te zien moeten de kruiden in de hangende bak komen boven de bar. Rechts zie je een gordijn. Dit is een grote schuifpui, gericht op het noord-oosten.

Mijn vraag is welke kruiden hiervoor geschikt zullen zijn, aangezien het lichtinval niet heel groot is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zelfs in de vensterbank in het volle licht, is het moeilijk kruiden te kweken. Dus zoals jij dat beschrijft, is het eigenlijk onmogelijk. De meeste kruiden moeten veel licht/ zon hebben voor een goede groei. Het enigste wat je kunt doen, koop kant en klare kruiden in een potje en probeer die zo lang mogelijk in leven te houden en ze vervangen als ze slecht worden. Meestal zijn ze in aanschaf niet echt duur en binnen gaan ze meestal wel enkele weken mee, ook als ze niet optimaal staan.

Je kan in de keuken kruiden kweken, zonder zonlicht. Het systeem is een soort schelp waar je de zaden of jonge plantjes in aanbrengt, water en voeding is voorzien, de verlichting is verstelbaar in de hoogte. Alle populaire kruiden kan je erin kweken, bovendien zou het luchtzuiverend werken en de keukensfeer veraangenamen. Het is een gok, want uw foto is niet gelukt, maar het zou kunnen passen in uw keuken. Zie link: http://i42.tinypic.com/wjt5li.jpg Toegevoegd na 6 uur: Het verbruik is 30 kilowatt per maand, dus 6 € /maand, of 72 € /jaar. Toegevoegd na 18 uur: Omschrijving: De AeroGarden classic is een vol automatische gestuurd apparaat voor het in overvloed kweken van verse kruiden, sla, groente en bloemen, het hele jaar door! Door gebruik te maken van "aeroponics" (luchtteelt) groeien uw planten door hun voedingstoffen en water uit de lucht te halen. Waarom een AeroGarden Classic? - Planten bloeien onder ingebouwd kunstmatig licht - Automatische lichtschakelaar om de zon te simuleren - U ontvangt een melding als er water of voedingsstoffen moeten worden bijgevuld - Het systeem is "foolproof" zodat werkelijk waar iedereen er mee aan de slag kan - Het systeem vertelt precies wanneer en hoeveel water en voedingsstoffen er moeten worden toegevoegd - Met de Aerogarden classic kweekt u salades, kruiden, bloemen, cherry tomaatjes, pepers en meer! Afmetingen van de Aerogarden: 41 cm B x 27 cm D en tussen de 40 en 53 cm H (de lampenkap is verstelbaar in hoogte) Inclusief: - 2 AeroGarden Groeilichten - 1 pakket AeroGarden Cups Kostprijs 149,95 €

Bronnen:
http://home-living-nl-nl.forum.ibood.com/1...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100