De betonvloer van mijn schuur(nieuwbouw 7jr oud) is 1 grote vochtplek.Er is geen sprake van daklekkage, ws grondwaterprobleem. Wat te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn twee opties. Je kunt de vloer coaten, waardoor deze een waterdichte toplaag krijgt, maar dan kan de eigenlijke betonvloer nog steeds water optrekken. Een tweede optie, als je niet wilt dat er vocht van onder uit in je vloer komt, is de vloer er uit breken en opnieuw storten op een waterdichte onderlaag (plastic of piepschuim).

Zou het kunnen zijn dat er daklekkage is bij specifiek weer (heel langdurige regen of regen die in een bepaalde hoek neerkomt)? Dan is de oplossing: afdichten met loodslab, rechtleggen van dakpannen etc. Als het hoog grondwater is zou je ook ondiep grondwater moeten aantreffen als je een gaatje graaft naast je schuur. Als dat het geval is dan heet de oplossing: drainage! Waarschijnlijk ben je al geholpen met een beperkte daling van de (hoogste) grondwaterstand. Afhankelijk van de situatie zou je een greppeltje naast de schuur kunnen graven naar een nabij gelegen sloot. Of een drainageleiding -bijv. met van dat kokosvezel eromheen- in de grond leggen, die je dan verderop in een sloot laat uitkomen. Met een waterpas of als het kan op het oog moet je wel zorgen dat hij afloopt. Of als dat niet gaat bij gebrek aan sloot: aansluiten op een rioolleiding. Om het precies goed te doen zou ik even kijken met een tuinbedrijf en ook het waterschap even bellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100