Als je een klokhuis weg gooit in de natuur en deze wordt op genomen door de aarde gaan er uit de pitjes weer nieuwe appelbomen groeien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe zit er in één pit voldoende om een nieuwe boom te beginnen, in de natuur eren i derdaad vogels en andere dieren de appel met pitjes, op die manier worden de pitjes verspreid, en dan groeit er een boom uit als de omstandigheden goed zijn...

Dit zou wel kunnen denk ik,al is de kans groter dat het klokhuis en de pitjes door andere dieren of vogels opgegeten zullen worden.

Meestal zal een klokhuis dat je weggooit opgegeten worden door vogels of insecten, maar onder de juiste omstandigheden zou er uit de pitjes inderdaad een appelboom kunnen groeien. Of daar dan lekkere appels aan zullen groeien is onzeker. Wilde appels zijn vaak zuur van smaak.

De pitjes van een appel zijn giftig, dus geen dier zal het zo maar eten. Het vruchtvlees van de appel wel, of het rot weg. Dus kan er na de winter een wilde appelboom op komen. Maar bijna altijd zal er een soort sierappel uit ontstaan, dus geen consumptie appel. De appels zoals wij die kennen, zijn allemaal kruisingen, dat betekent, dat ze nooit raszuiver uit zaad kunnen terug komen. De kweker ent dus ook, dus enten ( takjes) van de goede soort, worden op de wilde appels geënt. Een ander punt is dat rondom een appelboomgaard, vaak/ veel sierappels worden aangeplant, voor een goede bestuiving/ bevruchting. Sierappels geven zeer veel stuifmeel, precies op het juiste moment. Maar juist door al dat stuifmeel van die sierappels, worden de gewone appels nog verder gekruist en zal je uit klokhuispitten, bijna altijd een sierappel terug krijgen. En mogelijk een heel enkele keer een eetbare appel. Toegevoegd na 2 minuten: Zou je een klokhuis hebben van een wilde appel, dan komen er uit die pitten, wel ongeveer de zelfde wilde appel, omdat de wilde niet zijn gekruist met anderen dus redelijk raszuiver zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100