Hoe kan je voorkomen dat mollen onder je (nieuwe)straatje door graven?

straatje moet nog gelegd worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk kun je gaas o.i.d ingraven, maar dit is een behoorlijke klus en je verlegt het probleem. Als er net naast je terras/ straatje een mollengang ontstaat, verzakt je terras/ straatje ook. Zorg dat de mollen jouw hele tuin niet meer leuk vinden. Hierbij een aantal tips: - MollenBollen van ecostyle: Deze bloembolletjes verspreiden een geur die door de menselijke reukzin niet of nauwelijks wordt waargenomen. Mollen hebben daarentegen een bijzonder gevoelig reukorgaan en worden door de MollenBollen uit de tuin verjaagd en geweerd. MollenBollen werken een jaar lang en zijn bijzonder handig in gebruik. Met slechts 9 bloembolletjes beschermt u een oppervlakte van minstens 400m2. Een duidelijke bijsluiter geeft u gedegen plantadvies, zowel voor het verjagen als voor het weren van een mol. MollenBollen zijn effectief en 100% veilig en bieden een diervriendelijke en ecologisch verantwoorde oplossing voor uw mollenprobleem. -Je kunt ook keizerskronen of kruisbladwolfsmelkop diverse plaatsen in je tuin planten. De bloembollen van de keizerskroon en de wortels van de kruisbladwolfsmelk zorgen voor een bepaalde stank waar de mollen niet van houden.

Bronnen:
http://www.fan.tv/tuin/toontext.asp?id=23478
http://www.lastvan.com/a-6459657/mollen-ve...

Door kippengaas in te graven tot een diepte van 60 centimeter. Toegevoegd na 4 minuten: rechtstandig uiteraard...

Een fles zonder bodem in de grond prikken is humaan voor de mol. Zegt men..... Lees verder! Toegevoegd na 14 minuten: Maar..., kijk eens naar de foto!

Je kunt een "Aluminium Mollen Pipe repellent" gebruiken. Dit is een aluminium pijp die je in de grond steekt. Deze pijp geeft om de 30 seconde een ultrasoon geluidsignaal af. De mol blijft hierdoor weg. Werkt heel erg goed (eigen ervaring) en simpel op baterijen. Het is daarnaast ook nog eens een diervriendelijke oplossing. Verkrijgbaar bij o.a.; http://www.mollenwinkel.nl/N_frame.html?http://www.mollenwinkel.nl/?gclid=CJrXrtGXiaACFQEM3godjiqHkg

Volgens mij kun je het beste kuikengaas ingraven. Deze is kleinmaziger dan kippengaas. Ik vrees dat een mol gemakkelijk door de grote mazen van kippengaas glipt. De diepte van 60 cm. is correct.

ik heb een tuin met rechts van het schuurtje grasveld, en links groentebedden. Omdat links ieder jaar omgespit wordt, zitten ze daar niet graag. Rechts, het grasveld, vinden ze heerlijk. Dus zakte mijn schuurtje na 3 jaar helemaal rechtsaf de grond in. Helaas is dit geen antwoord op je vraag. Tenzij je de conclusie trekt, dat je ieder jaar je tuinpaadje opnieuw om moet spitten ;-)

Een mollenvanger inhuren. Kijk maar in jouw gemeente of er daar een is. Een buurvrouw heeft dat hier gedaan, voor een hele rij huizen. Hij krijgt betaalt voor ieder gevangen dier. Ik wil niet weten wat die doet, zo'n mollenvanger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100