Ik heb buitenverlichting en ik heb de stekker met tijdschakelaar in de stopcontact gestopt van de schuur, krijg ik geen hoge rekening ?

Hij brand alleen in de donker vanwege de tijdschakelaar

Weet jij het antwoord?

/2500

De rekening is afhankelijkheid van het aantal Watt van de buitenverlichting en de inschakelduur. Rekenvoorbeeld: stel de buitenverlichting is 150 W totaal en de inschakelduur is 10 uur per dag: het verbruik per dag is dan 150 X 10 = 1500 Wattuur of wel 1,5 kilowattuur (kWh). Als op jouw rekening een kWh prijs van € 0,30 staat dan kost het je dus 1,5 X € 0,30 = € 0,45 per dag. Bedenk dat 's-nachts het lage nachttarief kan gelden, of je het duur of goedkoop vindt moet je zelf maar beslissen... Toegevoegd na 11 minuten: De tijdschakelaar zal zelf de hele dag een beetje stroom verbruiken, ongeveer 5 W X 24 uur = 120 Wh of een paar eurocent per dag komt nog bij de berekende som. Een goede tip: neem behalve een tijdschakelaar ook een lichtgevoelige schakelaar: je hoeft dan niet steeds de tijd aan te passen aan de seizoenen. De tijdschakelaar laat je dan alleen de periode diep in de nacht bepalen als de buitenverlichting ook uit mag zijn . Toegevoegd na 1 uur: De tijdschakelaar zal zelf de hele dag een beetje stroom verbruiken, ongeveer 5 W X 24 uur = 120 Wh of een paar eurocent per dag komt nog bij de berekende som. Een goede tip: neem behalve een tijdschakelaar ook een lichtgevoelige schakelaar: je hoeft dan niet steeds de tijd aan te passen aan de seizoenen. De tijdschakelaar laat je dan alleen de periode diep in de nacht bepalen als de buitenverlichting ook uit mag zijn .

Het hangt ervan af hoeveel lampen erop staan en hoeveel wat die per stuk zijn. Als je spaarlampen gebruikt of LED zal het meevallen. Als je een lamp gemiddeld over een jaar 12 uur per dag laat branden van 10 Watt, dan kost je dat 12 x 10 = 120 voor een dag x 365 = 43,800 Watt = afgerond 44 KWh x0,25 cent (ongeveer) = 11 euo per jaar. Dit is een voorbeeld voor een lamp van 10 Watt .je kunt het nu zelf uitrekenen voor de lamp(en) die jij gebruikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100