Hoelang kunnen mijn kalebassen en pompoenen doorgroeien?

Ik heb mijn kalebassen en pompoenen laat geplant met het gevolg dat ze nu nog niet rijp zijn, maar je gebruikt ook altijd pompoenen met Halloween terwijl dat pas 31 oktober dus dan zou het nog kunnen, hoewel je nu wel overal langs de weg kalebassen staan dus ik zou het niet weten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met dit koude weer zullen uw kalebassen en pompoenen niet meer hard groeien. De energie gaat naar de zaden. Zelf laat ik de planten tot de eerste nachtvorst op het land. Goed voor de bodem structuur. De kalebassen/pompoenen zijn dan al eerder geoogst.

Kalebassen die op tijd zijn gezaaid/ geplant, zijn nu al aan het afsterven en groeien niet meer verder. Kalebassen die later ( te laat ) zijn geplant, zullen nu nog wel wat groeien, maar ook spoedig meeldauw krijgen en afsterven. Vruchten die nu bijna goed zijn, zullen nog wel rijpen, maar de meesten zullen dat niet redden. De pompoenen die je met halloween ziet, zijn nu al rijp en volgroeid. gezonde rijpe pompoenen/ kallebassen kunnen maanden lang bewaard worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100