Wat doe ik met een uitgegroeide plant die grote grillige bladeren, een dikke "stam" en een kelk heeft?

Ik heb deze plant gekocht, en hij is nu uitgebloeid. Ik zou hem graag in de tuin plaatsen. Wat doe ik met het uitgebloeide gedeelte? Knip ik de kop eraf, laat ik het zitten, trek ik dat hele gedeelte van de plant eruit?
En hoe zet ik hem in de tuin? Wat kan ik ervan verwachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan zal ik nogmaals antwoord geven. Het is de Zantedeschia en wel de witte vorm. Dit is een tuinplant, die je voor de winter wel moet afdekken tegen de vorst. Ook kan je deze soort in de vijver zetten, maar is ook dan matig winterhard. De stengel met oude bloem, kan je er af knippen, maar is niet echt nodig. Geplant in de tuin, op niet te droge grond, kan hij ieder jaar groter worden en zeer rijk gaan bloeien. Het liefst in de zon of half schaduw.

ik zou de stengel er uit knippen, en dan gewoon ergens planten. Met wat geluk overleeft hij het wel, goed water geven als er weer een warme periode komt, en er rekening mee houden volgende winter dat hij misschien niet vorstbestendig is

Het is het broertje van de anthurium, een aronskelkachtige. Stengel laten verdrogen en afknippen en rust geven ( dus geen sloten water). In huis houden want hij vriest anders geheid dood. Houd hem op kamertemperatuur en niet in de zon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100