Ik heb een rosse plek in mijn haag, wie weet wat dit is ?

Ik betwijfel of het een schimmel is, aangezien het in het midden van de haag is, anders zou het volgens mij onderaan beginnen. Wat kan ik hieraan doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Uit http://forum.tuinadvies.be/forum_topic.php?hid=7&sid=16&tid=51288 begrijp ik dat het vorstschade kan zijn. Als het klopt dat de conifeer vorig jaar laat in de herfst gesnoeid is is dat zeker het geval. De nieuwe scheuten die er na het snoeien uitkwamen waren niet vorstbestendig en zijn op die plek kapot gegaan.

Na alles te hebben gelezen, vrees ik dat door de droogte van de laatste weken er een deel dood aan het gaan is van je haag. Voordat de coniferen bruin worden, ontstaat er vaak een vreemde paarsachtige gloed. Na het zeer natte en koude voorjaar, hebben de planten zich daaraan goed aangepast en hebben veel oppervlakkige wortels gemaakt, toen kwam ineens de hitte en droogte en moeten de planten zich opnieuw gaan aanpassen, dat lukt dan vaak niet meer en er komen bruine / dode plekken. Vooral in de Leylandie hagen, komt dit verschijnsel de laatste 10 jaar bijna ieder jaar wel een keer voor.

Het lijkt er toch op dat het kanker of een schimmel is. Kijk op de plaatjes in mijn link waar je hetzelfde verschijnsel ziet.

Bronnen:
https://appeltern.nl/nl/tuinadvies/veelges...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100