Wat te doen met buren die hun honden hun behoeftes in tuin laten doen?

Ik heb al een aantal keren bij mn buren aangegeven dat ik last heb van de stank. Ze zeggen dat ze geen zin hebben om de honden uit te laten en dat ze het daarom in de tuin laten doen. Ze hebben een paar keer water met chloor overheen gegooid maar dat helpt niet.
De woningbouwvereniging zegt hier weinig tot niks aan te kunnen doen.
Laatst een discussie met buren gehad die menen toestemming te hebben van de woningbouw om de honden hun behoeftes in de tuin te laten doen. Zolang ze het maar opruimen. (Dat klopt dus niet volgens woningbouw).
Kan iemand mij advies geven wat ik hieraan kan doen. Zelf ben ik van plan om mijn woning te gaan ruilen. Ik wil hier wel eerlijk zijn tegenover diegene dus dit kan wel in de weg staan.
Er staat zelf nog geen schutting, miss dat dat helpt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt melding maken bij de politie, burenoverlast. Of 144 bellen dat er bij je buren dierenmishandeling plaatsvindt. De honden hebben het nodig om uitgelaten te worden, ze hebben dagelijks voldoende beweging nodig, dat is gezond voor de honden, geen zin hebben is geen reden om niet aan die behoefte te voldoen. Het niet uit laten is dus een vorm van dierenmishandeling. Ook het melden bij de politie over de stank, kan helpen, de politie zal de buren aanspreken en een waarschuwing geven. Je hoeft dit niet zonder meer te accepteren, een schutting zal niet helpen. Ook als de buren de honden uit gaan laten zal de geur van urine nog een tijd te ruiken blijven, ze moeten dan de honden uit de tuin houden, omdat ze er anders weer overheen gaan plassen.

Bronnen:
www.hondenbescherming.nl/

Wat een onzin dat de corporatie 'daar niets tegen kan doen'. Dat is echt gemakzucht en moet je niet accepteren. De corporatie hoort jouw buren aan te spreken op hun gedrag als anderen daar last van hebben. De meeste corporaties hebben dit ook in de algemene huurvoorwaarden gezet, zoals in art. 7.3 van deze corporatie: http://www.rochdale.nl/uploads/files/1/Algemene%20huurvoorwaarden%202009.pdf In elk huurcontract staat in elk geval een bepaling zoals in art. 8.10 van deze voorwaarden: "De huurder zorgt ervoor dat aan omwonenden geen overlast of hinder wordt veroorzaakt door hemzelf, zijn huisgenoten, huisdieren en/of derden die zich in het gehuurde bevinden". De eenvoudigste manier om de corporatie in actie te laten komen is ze schriftelijk wijzen op het feit dat jij geen gebruik kunt maken van je tuin vanwege de stank die door de huisdieren van de buren wordt veroorzaakt. In diezelfde (aangetekende) brief kun je de corporatie wijzen op de bepalingen die hierover in het huurcontract staan en de corporatie sommeren om binnen 30 dagen na dagtekening een einde te maken aan deze ongewenste situatie. "Wanneer de corporatie in gebreke blijft, zul je juridische stappen ondernemen", kondig je in dezelfde brief aan. Wedden dat de corporatie dan wel in actie komt?! Ook op internet kun je talloze rechterlijke uitspraken vinden waarin corporaties dit soort overlast met succes aan de kaak stelden.

Bronnen:
http://www.google.nl/#hl=nl&sclient=psy-ab...
http://www.nu.nl/algemeen/3414295/corporat...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100