Mijn Ficus Ginseng heeft witte beestjes, wat zijn dit en hoe kom ik er vanaf? (met foto)

Ik heb een redelijk grote ficus ginseng, met zo'n mooie gekromde stam enzo. Er tijdje terug zag ik dat aan het begin van vertakkingen witte beestjes zaten. Ze zijn bepaald niet snel, lijken nauwelijks te bewegen. Wat zijn het voor beestjes, zijn ze schadelijk voor mijn plant (of voor mij ;-)) en niet minder belangrijk, hoe kom ik er vanaf?

De beestjes op de foto zijn in werkelijkheid zo'n 3 mm groot, als je de staart meetelt 5mm.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit ziet eruit als spint. Een plaag die vooral bij de ficus voorkomt. Vaak is te droge lucht de oorzaak. Bij de bloemisterij of tuincentrum is een speciaal spintmiddel ertegen te koop. Toegevoegd na 11 minuten: Spint is een soort mijt, die een soort spinsel maakt. Het is dan ook plakkerig wit spul op je plant, voel maar eens. Als het nog niet zoveel is, kan je met een goede harde straal water soms alles wegspoelen. Maar de eitjes van de mijten kunnen ook in de aarde overleven en zodoende kan een plant in de buurt ervan ook aangetast worden. Haal in elk geval de besmette delen weg en zet de plant in nieuwe aarde en een wat grotere pot. Zorg dat hij niet te veel /weinig water krijgt en zet hem in het licht. Nevel af en toe met de plantenspuit . Maar het effectiefst is toch een antispintmiddel bij een tuincentrum od.

Zeker niet spint, maar de langstaart wolluis (Pseudococcus longispinus). Mijn ficussen hadden drie jaar lang last van wolluis. Voortdurend nakijken met felle zaklamp, vooral de onderkant van de bladeren (elke week), witte klotten verwijderen met in brandalcohol gedrenkte wattenstokjes, vervolgens overvloedig spuiten met een bestrijdingsmiddelen en die procedure blijven herhalen, elke week.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100