Hoe kun je het beste op dit moment een gat in de grond graven van circa 1 bij 1 meter?

Na bijna tien jaar heeft mijn geliefde huisdier (een klein konijntje) vannacht zijn laatste adem uitgeblazen.
We willen hem graag in de tuin begraven, maar de grond is vrij hard i.v.m. de vorst.
Wat is de beste manier om zo'n gat te graven (liever geen antwoorden als: graafmachine, want dat zit er niet in, ook liever geen antwoorden over of er überhaupt wel huisdieren in een tuin begraven mogen worden, dat zit wel goed bij ons).

Toegevoegd na 8 minuten:
De vraag is eigenlijk vooral: Is er een manier om de grond iets zachter te krijgen om zo makkelijker met de spa de grond in te komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bent waarschijnlijk heel goed voor het konijntje geweest, want tien jaar is voor zo'n beestje een hele leeftijd. Je zal hem missen. Met die vorst in de grond valt het erg mee. Als je ziet hoe makkelijk de honden in het bos nu diepe gaten graven, denk ik, dat je maar door een heel dun laagje vorst-grond hoeft te steken. Als je een diepte van 60 cm aanhoudt, zal de vos hem niet opgraven. Doe hem in een dunnen katoenen doek als je hem in de aarde legt. Zolang de aarde niet is ingeklonken, kan je eventueel een stukje kippengaas bovenop leggen, zodat graafgrage dieren meteen ophouden met hun gespit. Op het kippengaas leg je dan een dunne laag aarde, dat is genoeg tegen roof. Sterkte bij het afscheid.

Met een spa en eventueel een pikhauweel of even door de vorstlaag heen te komen.

Toch maar even met de spa de grond in, maar wat een enorm konijn moet dat zijn als je een gat van 1x1 mtr wilt graven? Wij hebben ook enkele cavia's in de tuin begraven en bovenop de aarde een kei(tje) die we door kinderen uit de buurt hebben laten beschilderen (we hebben zelf geen kinderen). Na een jaar is het zodanig verteerd dat je niet bang hoeft te zijn het konijn aan te treffen bij het schoffelen van de tuin. Maar 1x1 meter.....daar zou ik nog eens goed over nadenken.

Zou het helpen als je een emmer (of twee) heet water over de plek gooit waar je wilt gaan graven? Het lijkt me dat dan de vorst er wel uit is. Want het is niet zo koud meer geweest de laatste nachten. Een paar weken geleden zou het moeilijker zijn geweest. Wat zielig trouwens, zo'n konijn is toch een lief beestje en 10 jaar gezelschap is best lang. al wel even wennen zijn. Toegevoegd na 25 seconden: al = Zal

wat rottig c4th, gecondoleerd! ik zou zelf het konijntje in de vriezer leggen, tot de vorst uit de grond is. ik ben bang dat het nu geen doen is om een mooi gat te graven.

Als je een vuurkorf hebt, zou je deze flink kunnen opstoken. Na ongeveer een uurtje is de grond eronder 100% dooi. Sterkte

Een klein konijntje? en toch een gat van 1 bij 1 meter? Je vermeldt de diepte niet! Als dit een serieuze vraag is,dan zou ik je aanraden een vuurtje te stoken op de toekomstige rustplaats van de overledene. De aarde zal dan wat beter te bewerken ziin en ik vermoed,dat de vorst niet zo diep zit,dat je er daarna moeite mee zult hebben.

Gecondoleerd! Weet echter wel dat het wettelijk verboden is om een overleden huisdier in je tuin te begraven. Voor het graven van een gat in harde grond in ieder geval werken met een spade in plaats van met een bats.

Ik vermoedt dat het beestje inmiddels al begraven is,maar het is het bovenste laagje aarde wat hard is,daaronder is de grond zacht. Sla de grond waar je wilt spitten goed in met een grote hamer of zo en je graaft zo een gat... Sterkte met het verlies!

De vorst is nu wel een beetje weg dus ik zal zeggen doe je konijntje onder een struik .Eerst rond los steken dan de stuik er uit wippen dan kan je iets verder graven om een mooi graf te maken en 1 meter hoeft niet dan als je hem toe gedekt hebt dan zet je de struik weer terug .Onder mijn rozen strijk licht mijn grijsrood staart ,onder 2 rododenderons 2 van mijn honden ,waarvan 1 een bullmastief .Je hebt gelijk een mooi gedenk plant in dit geval groeten henk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100