Waar kan ik turfmolm kopen? Het tuincentrum (behorend bij groot keten) heeft het niet en het tuincentrum (behorend bij bouwmarkt) heeft het ook niet.

Nu het koud lijkt te gaan worden, wil ik m'n bloembollen in pot en m'n overwinteraars in pot beschermen. Op de verpakking van de bollen staat turfmolm.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Turfmolm is er vrijwel niet meer te koop. Vroeger werd het heel veel gebruikt om de bloembollen af te dekken in de tuin en rondom de rozen en over vaste planten. Later kwam men er steeds meer achter, dat turfmolm ook schimmelziektes veroorzaakte bij de bloembollen, het maakte de grond bij de rozen te zuur en bleef de grond in het voorjaar kletsnat, waardoor veel planten gingen rotten. Steeds meer ging men over om turfmolm niet meer voor dit doel te gebruiken. En als er geen vraag meer naar is, wordt het op den duur niet meer aangeboden. De meeste kans heb je nog bij een dierenwinkel, die ook tuinplanten verkoopt, of een tuinwinkel. Zet bij vorst de potten en bakken op de grond tegen het huis aan en leg er e.v.t. wat coniferentakken over heen. Bijna altijd is dit ruim voldoende.

Ieder tuincentrum heeft het, het wordt niet verkocht als turfmolm maar als turf, tuinturf etc.. Dit is allemaal hetzelfde als turfmolm echter is turfmolm een dialect uit de peel.

Je schrijft niet waar je woont, dus zal je moeten reizen (of niet): Wiebe Wesstra te Haulerwijk: http://www.wiebe-wesstra-voor-uw-tuin.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=58&products_id=155

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100