Hoe kan ik mijn Bonsai-boompjes levend houden?

Al de bladeren vallen eraf en de grond is heel erg droog, zelfs bij dagelijks water geven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Water geven is heel vanzelfsprekend, maar daarom niet minder belangrijk. De hoeveelheid en frequentie van bewateren hangt af van vele factoren, zoals: boomsoort, grootte, grondmix, grootte van de pot, weer en standplaats. Zoals al is uitgelegd hangt het van vele factoren af hoe vaak er moet worden bewaterd. Vooral in het begin kan het erg moeilijk zijn om dit te bepalen, daarom is het aan te raden om een saté-prikkertje in de grond te steken, na 10 minuten kun je het er weer uit trekken. Aan de verkleuring van het stokje valt te bepalen of er wel of niet moet worden bewaterd: Hoe lichter de kleur, hoe droger de grond is. Door met een vinger de grond te voelen is ook goed te bepalen of de boom water nodig heeft; als de grond droog aanvoelt moet je bewateren maar wanneer de grond nog vrij vochtig is niet. Bewater alleen wanneer het nodig is, want één van de meest voorkomende ziekten is wortelrot, veroorzaakt door een teveel aan water. Het is echter van nog groter belang om de boom nooit geheel uit te laten drogen; wanneer de wortels één keer uitgedroogd zijn zal grote schade ontstaan aan het wortelstelsel. Houd de boom goed in de gaten en wen jezelf niet aan vast bewateringspatroon; soms heeft de boom dagelijks water nodig, soms bijna een week niet. Wanneer je weinig tijd hebt om regelmatig te bewateren is het van belang om tijdens het verpotten een grondmix te selecteren die meer water vasthoudt. Toegevoegd na 43 seconden: Voor meer informatie kijk op deze site: http://www.bonsaiempire.nl/html/bonsai-verzorging.html

Bonsai boompjes worden oa klein gehouden door de kluit te snoeien. hierdoor zijn ze zeer gevoelig voor droogte. Ze ze daarom nooti in de volle zon, of op de verwarming: De kluit droogt dan veel te snel uit. Ze ze op een lichte plek uit de zon, en zorg dat de grond niet de kans krijgt compleet uit te drogen.

Als de gronde te ver ingedroogd is, neemt hij geen vocht meer op. Dat noemt men irrevesibel ingedroogd. Het beste is om dan de grond te vervangen.

Bonsai boompjes zijn juist erg gevoelig voor natte grond. Je moet ze dus niet teveel water geven. Dat de blaadjes eraf vallen dat kan ook doordat het van zijn vaste plaats is gezet. Dit gaat vanzelf over wanneer je 'm niet meer van plaats veranderd.

In plaats van iedere dag een beetje water ,kunje beter een keer per week de pot met je bonsaiboompje in een bak water zetten totdat de kluit volledig verzadigd is (ca 15 minuten)en dan hoogstens nog een keer een beetje water bijgeven,dit heeft tevens als voordeel dat het zoutgehalte in de pot niet te hoog oploopt waardoor de wortels zouden kunnen verbranden. Door dagelijks water te geven loop je de kans dat je potgrond van boven droog lijkt terwijl de werkelijke vochtigheid te hoog word,hierdoor kunnen de wortels niet meer water opnemenen sterven af,de pot is dan fysiologisch droogen de wortels streven af waarna ze het blad laten vallen.

elke 3 a4 een goeie voeten bad geven en zeker 1x in de week het bald besproeien en soms bonsai voeding geven

Je probeerd er een waterplant van te maken .water geven met beleid en probeer de aarde te vernieuwen zonder de wortels te beschadigen.

hallo, om te beginnen zou ik moeten weten of het binnen of buiten bosai's zijn en de naam van de boompjes dan pas kan ik u helpen met het probleem want er is een enorm verschil in de beide.

Bijna zeker heb je een bladverliezende soort Bonsai. Dat wil zeggen dat het een soort is, die buiten in de herfst zijn blad verliest. Omdat hij binnen staat en de themperatuur natuurlijk hoger is dan buiten , laten deze bladverliezende soorten, veel later hun blad vallen, maar kaal worden doen ze ook binnen. De boom gaat nu zijn rusttijd in en heeft minder water nodig, dat de grond droog is, lijkt misschien zo. Het water moet ergens blijven. Staat hij wel koel? Weet je de soortnaam?

Je hebt al veel goede adviezen gehad. In het kort en algemeen: De wortelkluit klein houden. Met regelmaat een klein beetje regenwater. Wekelijks een dompelbad. 1 maal per maand Bonsaivoeding geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100