Ik heb last van bamboe van de buren wat kan ik hier best doen?

3 jaar geleden heb ik mijn tuin bestraten, na een jaar begint de ellende bijna alle tegels begint omhoog te komen en kapot door de bamboewortels en bamboe groeit tussen de tegels

wat kan ik hier `t best doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met de buren praten over een oplossing

Zoutzuur, 10%. Te koop bij de Praxis voor €1,99 dacht ik. Niet het fijnste spul om mee te werken, maar het helpt wel.

Een pandabeer kopen en over de schutting heen zetten :) ! Nee gewoon praten met je buren en als het over jou schutting komt afzagen!

graaf langs de schutting een geul van 80 cm. diep en plaats daar wortelscherm in, dat is een dunne kunststofplaat ( op rol) waar geen bamboe doorheen kan groeien. Anders blijft dit probleem alsmaar terugkomen.

Waarschijnlijk hebben uw buren niet eens in de gaten dat hun bamboe tot bij u in de tuin komt. De wortels woekeren ondergronds en komen soms op een onverwacht punt omhoog. Ga met uw buren praten. Het beste zou zijn als zij de planten, nadat ze uitgegraven zijn, van een wortelbegrenzer voorzien. Mochten uw buren daar geen puf in hebben, dan kunt u langs de rand van uw tuin zon wortelbeschermer (is een soort vijverdoek) ingraven.

Zelfde probleem hier en ook al eerder draadje gestart. Ik heb eerst "ruim" bamboe weggestoken en toen 2 planken laminaat (40cm totaal) de grond in gewerkt, hierachter een 50cm diepe palissander de grond in. Hoop dat dit afdoende is. Als ze het nu in een kuip hadden gepland dan was het niet zo erg geweest.... suc6 theo

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100