Zijn fruitvliegjes slecht voor je planten?

Buiten zitten ze in mijn Tijm. De laatste tijd ziet de plant er wat slechter uit. Als ik er aan kom stijgt er een wolk fruitvliegen op. Slecht voor de plant?

Toegevoegd na 13 minuten:
Kan de plant er tegen als ik er een wolkje insectenspray op doe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga je die tijm nog op eten denk je?? als je er insectenspray op spuit?? zijn het wel fruitvliegjes?? of zijn ze wit??? mijn eigen ervaring met planten is, dat als ze te ziek zijn, of teveel beestjes aantrekken, je beter de plant helemaal kunt weg doen, dan staat ie niet op de juiste plek, of hij is gewoon ziek. dan kun je wel gaan lopen klooien met allerlei spulletjes, maar dan zou ik het natuurlijk houden.. zoals brandnetelsoep.. op zoeken op internet, natuurlijke remedies tegen insecten en ongedierte ;)))) Vooral als je er nog van wilt eten.>!!!

Zoals jij het beschrijft zijn het helemaal geen fruitvliegjes maar witte vlieg. ( zijn net zo klein) Bij een aanraking van de plant vliegen ze in een wolk weg en komen daarna langzaam weer terug. Er is dus iets aan de hand met je Tijm, er moet een oorzaak zijn waarom de plant er slecht ging uit zien, pas daarna komt er de witte vlieg in en wordt het nog slechter. Ze zuigen het sap uit de plant, vooral de larfjes van de witte vlieg doen dat. Geef de plant maar eens vloeibare mest 1 x per week, hierdoor kan de plant sterker worden en gaat de witte vlieg vanzelf wel weg. Mogelijk is de plant te oud en daarom zwak. Dan zal je aan een nieuw Tijm moeten, wel in de volle zon, op een warme, droge plaats.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100